Baked Alaska-2

de gaby_duceag in Torturi, 17 Iul 2011 | 4143 vizualizari

 

Exista deserturi pe care le incerc odata, le degust si apoi raman in colectia de retete testate. In schimb altele, isi capata loc de cinste :D.
Nu m-as satura niciodata de Amandina, Pavlova sau Baked alaska.
De aceea am preparat-o iar.
Daca data trecuta am ales aroma de vanilie, acum m-am jucat cu aroma puternica de trandafir si cacao.

 

INGREDIENTE

un blat de pandispan din:
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • un vf cutit sare
  • un vf cutit praf copt
inghetata din:
  • 500 ml frisca
  • 4 gabenusuri
  • 4 linguri zahar
  • o lingura/doua dulceata trandafir
  • 2 linguri cacao
caramel:
  • 5 linguri zahar
  • 150ml frisca lichida
  • o lingura unt
bezea
  • 4 albusuri
  • 100 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baked Alaska-2:

Blat.

Separam albusul de galbenus.

Batem albusurile spuma si adaugam treptat zaharul batand in continuare pana se topesc cristalele de zahar.

Adaugam galbenusul, faina cernuta amestecata cu praful de copt iar la final uleiul.

Omogenizam usor.

Tunam compozitia intr-o forma cu diametrul de 18-20 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina,  (doar pe fundul formei) si coacem blatul in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox 40 minute.

Facem proba cu scobitoarea.

Il lasam la racit.

Inghetata.

Mixam bine frisca. Daca e gata indulcita o lasam ca atare. In caz contrar adaugam zahar dupa gust.

Galbenusurile le punem impreuna cu zaharul intr-o craticioara , la foc mic.

Amestecam incontinuu pana obtinem o crema fina, lucioasa.

Racim apoi adaugam peste frisca si omogenizam.

Impartim compozitia in doua.

Intr-una punem dulceata de trandafir iar in cealalta cacaua.

Amestecam bine.

Tapetam un bol rotund cu folie alimentara si turnam inghetata de trandafir.

Dam la congelator pentru 30 minute.

Caramel

Punem zaharul intr-o craticioara la foc mic si lasam pana se topeste si capata culoarea chihlimbarului.

Luam de pe foc si adaugam frisca si untul (atentie la abur si reactii)

Dam inapoi la foc si amestecam la foc mic pana se topeste caramelul.

Racim bine , scoatem inghetata de la congelator si turnam caramelul peste.

Bagam inapoi la congelator pentru 30 minute apoi scoatem si punem inghetata de cacao.

Nivelam frumos si bagam la congelator peste noapte.

A doua zi o scoatem (intentionat scriu asa=)))) ) si punem blatul deasupra.

Cu o miscare ferma rasturnam pe platou.

Preparam bezeaua batand spuma albusurile si adaugand zaharul treptat.

Ne oprim atunci cand avem o compozitie ferma, lucioasa, ce nu curge din castron cand il inclinam.

Imbracam cupola de inghetata in bezea si o "coloram" cu ajutorul pistolului cu gaz.

De data asta am facut-o eu :P.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Baked Alaska-2 116079
retete culinare - Baked Alaska-2 116080
retete culinare - Baked Alaska-2 116085
retete culinare - Baked Alaska-2 116145
retete culinare - Baked Alaska-2 116146

COMENTARII (94)

laura2002 1

13.07.2013, 14:02

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 08:32

super

Xandrinne 1

30.11.2014, 21:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!