Blat de tort cu nuca

de Constelatialeu in Torturi, 5 Aug 2013 | 65451 vizualizari

 

E blatul de tort care-mi place si-l fac foarte des,nu e greu si mi-a iesit mereu fara probleme...reteta e pentru o forma de 18 cm diametru..
PS.Eu am facut blatul ,care vine sa-mi termine tortul.....

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat de tort cu nuca:

Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.galbenusurile le frecam cu zaharul pana devine o spuma,apoi adaugam nuca si faina,omogenizam.La final amestecam cu albusurile de jos in sus cat mai aerat pana se incorporeaza toata spuma de albus.Tapetam forma de tort ,turnam compozitia inauntru si bagam la cuptorul preancalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la rece si apoi se sectioneaza in 2 sau 3 straturi dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

de preferat sa-l faceti cu o zi inainte de a-l umple,se taie mai bine...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Blat de tort cu nuca 249860
retete culinare - Blat de tort cu nuca 249861
retete culinare - Blat de tort cu nuca 249862
retete culinare - Blat de tort cu nuca 249863
retete culinare - Blat de tort cu nuca 249864
retete culinare - Blat de tort cu nuca 249865
retete culinare - Blat de tort cu nuca 249866
retete culinare - Blat de tort cu nuca 249867
retete culinare - Blat de tort cu nuca 249868
retete culinare - Blat de tort cu nuca 249869
retete culinare - Blat de tort cu nuca 249870
retete culinare - Blat de tort cu nuca 249871
retete culinare - Blat de tort cu nuca 249872

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (38)

Giana 1

18.06.2014, 11:10

Ratasem blatul asta, bine ca l-am gasit acum

ioana_pufy 1

29.12.2014, 18:53

buna..ce crema ai folosit? multumesc

Constelatialeu 1

29.12.2014, 19:28

Ioana,sincer nu mai stiu,folosesc diverse creme.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21