Bors de cocos

de Rocsi in Ciorbe, 28 Mar 2014 | 983 vizualizari

 

Sunt un fan al borsurilor, pot sa zic ca daca imi lipseste o saptamana, urmatoarea mananc pana recuparez. Imi place mult borsul de fasole, de cartofi simplu sau cu sfecla, de perisoare, imi place cel de pui, dar la capitolul pasare nu mananc daca este de tara. Stiu ca este mai sanatoasa carnea de curte fata de cea cumparata din magazin, ca e mai gustosa, dar mie nu imi place nici mirosul carnii de tara si imi creez automat o stare de rau. Insa cum aveam un cocos de tara ce astepta sa fie pregatit, am zis sa le fac un bors alor mei din el pentru ca stiu ca lor le place si il vor savura pe tot :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cocos de tara
  • 1 ceapa
  • 1 radacina mica patrunjel
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 2 linguri zarzavat
  • 3 linguri pasta de rosii de casa cu telina
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • bors pentru acrit
  • 1 mana fidea
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de cocos:

Cocosul il parlim putin la flacara aragazului sa indepartam eventualul puf care a mai ramas pe el dupa ce a fost curatat.
Il spalam bine apoi il transam.
Intr-o oala punem ceva mai multa apa, carnea si cand clocoteste adunam spuma ce o formeaza deasupra.
Spumam de mai multe ori, eu am indepartat si putin din grasime.
Curatam ceapa, o tocam , morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ardeiul rosu si cel galben il curatam de seminte si il facem cuburi.
Radacina de patrunjel o curatam apoi o taiem bucatele mici.
Dupa ce carnea este fiarta mai bine de jumatate adaugam legumele pregatite mai sus si zarzavatul pe care il trecem pe sub un jet de apa sa il mai desaram.
Dam gust cu sare si piper.
Cand sunt patrunse bine atat legumele dar si carnea, punem pasta de rosii, borsul, pe care il fierbem mai intai intr-un ibric.
Dupa ce mai da 2-3 clocote ciorba, presaram bucati de fidea si mai lasam 5 minute pe foc.
Tragem oala cand este gata, presaram patrunjel verde deasupra, amestecam putin si acoperim oala pentru 5 minute.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Bors de cocos-0
Bors de cocos-1

COMENTARII (42)

Rocsi

Rocsi 1

30.03.2014, 10:54

Lau

Panacris

Panacris 1

19.06.2015, 08:03

Rocsi

Rocsi 1

21.06.2015, 12:34

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!