Bors de cocos

de Rocsi in Ciorbe, 28 Mar 2014 | 4303 vizualizari

 

Sunt un fan al borsurilor, pot sa zic ca daca imi lipseste o saptamana, urmatoarea mananc pana recuparez. Imi place mult borsul de fasole, de cartofi simplu sau cu sfecla, de perisoare, imi place cel de pui, dar la capitolul pasare nu mananc daca este de tara. Stiu ca este mai sanatoasa carnea de curte fata de cea cumparata din magazin, ca e mai gustosa, dar mie nu imi place nici mirosul carnii de tara si imi creez automat o stare de rau. Insa cum aveam un cocos de tara ce astepta sa fie pregatit, am zis sa le fac un bors alor mei din el pentru ca stiu ca lor le place si il vor savura pe tot :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cocos de tara
  • 1 ceapa
  • 1 radacina mica patrunjel
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 2 linguri zarzavat
  • 3 linguri pasta de rosii de casa cu telina
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • bors pentru acrit
  • 1 mana fidea
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de cocos:

Cocosul il parlim putin la flacara aragazului sa indepartam eventualul puf care a mai ramas pe el dupa ce a fost curatat.
Il spalam bine apoi il transam.
Intr-o oala punem ceva mai multa apa, carnea si cand clocoteste adunam spuma ce o formeaza deasupra.
Spumam de mai multe ori, eu am indepartat si putin din grasime.
Curatam ceapa, o tocam , morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ardeiul rosu si cel galben il curatam de seminte si il facem cuburi.
Radacina de patrunjel o curatam apoi o taiem bucatele mici.
Dupa ce carnea este fiarta mai bine de jumatate adaugam legumele pregatite mai sus si zarzavatul pe care il trecem pe sub un jet de apa sa il mai desaram.
Dam gust cu sare si piper.
Cand sunt patrunse bine atat legumele dar si carnea, punem pasta de rosii, borsul, pe care il fierbem mai intai intr-un ibric.
Dupa ce mai da 2-3 clocote ciorba, presaram bucati de fidea si mai lasam 5 minute pe foc.
Tragem oala cand este gata, presaram patrunjel verde deasupra, amestecam putin si acoperim oala pentru 5 minute.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Rocsi 1

30.03.2014, 10:54

Lau

Panacris 1

19.06.2015, 08:03

Rocsi 1

21.06.2015, 12:34

Cris

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de roşii cu dovlecei