Briose cu ciocolata

de e_Delicios100 in Dulciuri, 17 Feb 2016 | 472 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 100ml ulei
  • 6 linguri faina alba
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

1. In bolul unui mixer se bat albusurile spuma cu un pic de sare.

2. Intr-un alt vas se mesteca faina cu praful de de copt.

3. Peste cacao se toarna 1-2 linurite de ulei si se mesteca pina se obtine o pasta.

4. Galbenusurile cu zaharul le mixam, pe parcurs adaugam uleiul ramas putin cite putin continuind mixarea pina se obtine o pasta mai densa.

5. Galbenusurile mixate le adaugam  peste ablusurile spuma si incorporam cu o spatula incet de tot prin miscari circulare ca sa nu stricam spuma, adaugam cacaua apoi faina trebuta prin sita.

6. Cu ajutorul unei linguri puneti aluatul in forme si bagati in cuptorul preincalzit la 180 grade in timp mediu de 30-40 min in dependenta de cuptor.

NOTA:  Puteti sa decorati cu ciocolata topita si migdale sau sa puneti in fiecare briosa cite o bucata de ciocolata inaite de a o baga in cuptor. Apropo, cacaua este optionala, puteti face si briose aurii daca o excludeti sau nu va place.

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu ciocolata-0
Briose cu ciocolata-1
Briose cu ciocolata-2

COMENTARII (6)

mirela0911

mirela0911 1

21.02.2016, 11:21

Frumusele!

e_Delicios100

e_Delicios100 1

21.02.2016, 22:57

Rocsi ai preparat dupa reteta mea?

e_Delicios100

e_Delicios100 1

21.02.2016, 22:57

Multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!