Briose cu nectarine si lavanda

de vio_dreams in Prajituri, 17 Sep 2014 | 3602 vizualizari

 

Pufoase, dulci acrisoare, usor aromate, mici si delicate, cu siguranta va vor incanta si va vor inveseli ziua!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1 cana unt topit
  • 1 cana lapte
  • 1 praf copt
  • 500 gr nectarine
  • 1 lingurita lavanda
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nectarine si lavanda:

Ingredientele le-am masurat cu o cana de 200 ml. Batem oul cu zaharul si adaugam laptele si untul topit. 

Adaugam faina si praful de copt si omogenizam. Faina  o adagati putin cate putin fiindca e posibil sa trebuiasca mai multa sau mai putina. Jumatate din nectarine le taiem cubulete si le adaugam in compozitie. Punem si lavanda. Atentie, nu exagerati cu lavanda fiindca folosita in exces poate schimba total gustul si in loc de aroma subtila puteti obtine in gust prea intens pe care nu il veti putea tolera.

Umplem trei sferturi hartiutele de briose.

Taiem nectarinele felii.

Si asezam cate doua feliute de nectarine pe fiecare briosa si presaram putina lavanda.

Dam la cuptorul incalzit in prealabil si le lasam pana se rumenesc usor.

Pudram cu zahar si le lasam sa se raceasca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nectarine si lavanda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă reinterpretata