Budinca cu paste si carne de vita

de Cocktail_of_Senses in Fusilli, 7 Mai 2014 | 1805 vizualizari

 

Am putea numi acest preparat un fel de lasagna, intrucat contine cam aceleasi ingrediente, doar ca in loc de foi de lasagna folosim paste scurte (ex: melcisiori). Sunt foarte gustoase si hranitoare si va sfatuiesc sa incercati reteta atunci cand vreti sa aduceti ceva nou in meniul familiei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 8 portii aveti nevoie de: 
  • 350g paste scurte
  • 500g carne tocata vita
  • 1 ceapa alba
  • 1 cutie sos de rosii sau rosii decojite in sos
  • 1 legatura patrunjel
  • 50g cascaval ras
  • ulei de masline
  • Pentru sosul alb:
  • 1 cubulet unt
  • 4 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • sare de mare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu paste si carne de vita:

 

Pentru inceput caliti ceapa tocata marunt, apoi adaugati carnea si lasati pe foc 10 minute. Adugati sosul de rosii si lasati sa fiarba aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand.

Dupa cele 15 minute adugati si mararul tocat marunt si condimentati dupa gust cu sare de mare si piper.

Fierbeti apoi pastele al dente (adica cu un minut mai putin decat timpul indicat pe ambalaj) si lasati-le la scurs. Pentru paste am ales mecisiori Hutton Sunt perfecte pentru orice reteta, iar gustul si textura sunt ingredientele secrete ale succesului retetei.

Ungeti un ulei de masline o tava pentru cuptor si turnati jumatate de cantitatea de paste, apoi cascavalul ras.

Asezati si stratul de carne, apoi inca unul de paste. Ne apucam apoi de sos.

Topiti untul la foc mic, adugati faina si amestecati repede cu telul pentru a nu se lipi. Turnati apoi laptele putin cate putin, amestecand in continuu si aduceti sosul la fierbere, pana se ingroasa. Condimentati cu sare si piper

Sosul astfel obtinut il turnati peste paste si introduceti in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 45 minute. La jumatatea timpului scoateti tava si mai presarati putin cascaval ras.

Pofta buna!

Gasiti mai multe retete aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/, sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cocktail-of-Senses/573085592771209

 

COMENTARII (11)

Rocsi 1

08.05.2014, 10:44

Ce bine arata

Bunica 1

08.05.2014, 13:20

mai este calda?

laura_n 1

08.05.2014, 15:05

grozava!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L