Budinca de dovleac cu ciuperci

de FlaviaD in Vegan / Raw vegan, 1 Oct 2013 | 5049 vizualizari

 

Daca va place foarte mult dovleacul, probabil ca veti vrea sa incercati si aceasta budinca. Mie personal imi place atat de mult ca nu ezit sa-l savurez in orice combinatie. De data aceasta am vrut sa consumam dovleacul si pe post de leguma, nu doar in prajituri si iata ce-a iesit :)

 

INGREDIENTE

  • jumatate de dovleac nu foarte mare
  • 400 g ciuperci
  • ulei pentru wok
  • condimente (sare, piper alb, tarhon)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovleac cu ciuperci:

Am folosit o jumatate de dovleac marisor pe care crud l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Desigur ca puteti folosi ce cantitate de dovleac doriti, aceasta reteta nu este standard.

Am pus dovleacul dat pe razatoare la foc mic intr-o cratita incapatoare cu putin ulei pentru wok. Nu este nevoie sa folosim foarte mult ulei pentru ca si dovleacul are uleiul sau si isi va mai lasa si el.

Va fi nevoie sa amestecam cu o lingura de lemn din cand in cand ca sa nu se prinda si ca sa se pregateasca repede.

Intre timp am pregatit ciupercile – adica le-am curatat si le-am sectionat in felii subtirele cu tot cu o parte din piciorus.

Cand dovleacul a inceput sa-si lase zeama, am adaugat si feliile de ciuperci in cratita. Am mai amestecat cu lingura pret de cam 7 minute pentru a se pregati si ciupercile. Nu este nevoie sa lasam amestecul mai mult timp pe foc fiindca dovleacul fiind fierbinte, practic va inabusi ciupercile.

Cand a fost gata am adaugat sare dupa gust, un praf de piper alb si tarhon.

Se serveste alaturi de preparate picante, salate sau muraturi.

Noi am servit cu o lingura de „Ketch-up de casa foarte picant” deasupra – reteta pe care am prezentat-o si aici si pe www.gatituleojoaca.net.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de dovleac cu ciuperci 265308
retete culinare - Budinca de dovleac cu ciuperci 265309

COMENTARII (8)

Rocsi 1

02.10.2013, 11:19

FlaviaD 1

02.10.2013, 19:29

Multumesc

monik80 1

18.03.2015, 22:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S