Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri

de -Miti- in Dulciuri, 5 Dec 2012 | 2730 vizualizari

 

Astazi vrem sa va povestim despre cel mai scump condiment:sofranul. Noi suntem prea mici ca sa stim cate petale intra intr-un gram sau de unde provine,dar cu siguranta va spune impresiile noastre. Il cunoastem de mici,mama mereu l-a folosit la budinci,dar si la frigarui cu pui,la supe si la tocanite.
Nu-i putem compara aroma cu nimic altceva,este placuta si puternica si are o culoare incredibila.
Un sofran de calitate necesita doar o cantitate mica,aroma este foarte puternica si este bine sa-l adaugati la sfarsit. Sofranul folosit de noi este de foarte buna calitate,este sofran adevarat. Fiind atat de scump este posibil sa dati si peste cel contrafacut.

 

INGREDIENTE

  • 1/4 cana de perle de tapioca
  • 300 ml de lapte (sau mai mult daca inca nu sunt translucide si moi)
  • 1-2 linguri de zahar (dupa gust)
  • 2 linguri de apa de trandafiri
  • un varf de lingurita de sofran
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri:

Punem la fiert lapte cu tapioca si amestecam des,ca sa nu se lipeasca perlele intre ele sau pe oala. Adaugam zaharul. Mai completam cu lapte daca nu s-au fiert perlele.

Intr-un bol mic punem putina apa fierbinte si punem sofranul,lasam putin sa lase culoare si il adaugam in lapte,impreuna cu apa de trandafiri.

Turnam in pahare,lasam sa se raceasca si servim.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri 192255
retete culinare - Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri 192257
retete culinare - Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri 192258
retete culinare - Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri 192259
retete culinare - Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri 192260

COMENTARII (30)

T I M E A 1

06.12.2012, 13:05

sunt curioasa ce gust are

cati 1

06.12.2012, 17:02

ce bine arata

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

17.02.2013, 12:45

Frumoasa si tapioca ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!