Bulete de cartofi cu ficatei

de ella 87 in Ficat, 6 Feb 2011 | 2836 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ficatei ,
  • cartofi ,
  • cascaval ,
  • sos de rosii ,
  • verdeata
  • sare ,
  • piper ,
  • cimbru ,
  • dafin ,
  • 1 ou ,
  • margarina sau unt ,
  • 1lg faina ,
  • usturoi ,
  • boia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulete de cartofi cu ficatei:

Cartofii se curata,se spala si se taie in cubulete. Se fierb in apa cu sare

Dupa ce au fiert se scot si se paseaza impreuna cu untul (sau margarina), se adauga condimentele, apoi se branza/cascavalul ras si oul, se sareaza si pipereaza si se amesteca bine.

Se formeaza buletele ca niste gogonele, dupa care se aseaza intr-o tava unsa, si se dau la cuptor pana se rumenesc putin. Ficateii spalati ii gatim cu sare piper, dafin, usturoi si ce mai obisnuiti sa puneti, eu sunt cu condimentele

Dupa ce s-au facut ii asezam langa buletele in tava, facem si sosul, care il desfacem intr-o cana cu apa, se toarna intr-o craticioara, se condimenteaza si se lasa pe foc cateva minute.

Dupa ce a scazut putin, se adauga 1lg de faina si se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase, se mai lasa cateva minute, dupa care se adauga si acesta in tava. Totul se mai da la cuptor 20 min.
Se serveste cu muraturi.

 

RETETA IN IMAGINI

Bulete de cartofi cu ficatei-0
Bulete de cartofi cu ficatei-1

COMENTARII (9)

vanilla 1

07.02.2011, 13:34

cred k a fost foarte gustos!

MotanLaOale 1

07.02.2011, 14:01

bine arata

ella 87 1

07.02.2011, 23:00

imi plac ficateii mult...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04