Bulion de ardei

de ianculubita in Bulion, 4 Sep 2013 | 10563 vizualizari

 

Sa va spun cum fac eu aceasta pasta sau bulion,care poate fi folosit la orice mancare

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei kapia
  • 1 lingura cu sare
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 ardei iuti rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion de ardei:

Ardeiii curatati, spalati, ii trec prin masina de tocat carne cu tot cu ardeiul iute. Piureul obtinut il pun intr-un vas pe foc, adaug sare, zahar si las sa fiarba pana scade, amestecand sa nu se lipeasca de fundul vasului. Dupa ce a scazut suficient, pun pasta in sticle mici sau borcane, le fierb 1h, le las in apa sa se raceasca dupa care le depozitez la camara.

Eu nu pun la aceasta pasta ulei pentru ca in timp, uleiul capata un miros de ranced (mi s-a intamplat)

 

TIPS-URI

1

folositi ardei kapia cat mai subtiri si avand culoarea un rosu foarte inchis;astfel obtineti o pasta frumoasa la culoare si nu foarte zemoasa

2

va dau un sfat mai mult decat prietenesc:nu va grabiti acum pentru acest bulion;eu anul trecut am facut pe la sfarsitul lui octombrie si la mancare nu mai aveam nevoie nici de suc de rosii nici pasta de rosii,atat de bun si rosu a fost

RETETA IN IMAGINI

Bulion de ardei-0
Bulion de ardei-1
Bulion de ardei-2
Bulion de ardei-3
Bulion de ardei-4

COMENTARII (17)

roxana_paulescu86

roxana_paulescu86 1

05.09.2013, 15:01

am si eu o intrebare: la ce feluri de mancare se poate folosi acest tip de bulion?

ianculubita

ianculubita 1

05.09.2013, 18:19

Orice fel de ciorbe,orice fel de tocanite iar eu pun si la sarmalute cu varza iarna;nu pun la fripturi sau alte sosuri

roxana_paulescu86

roxana_paulescu86 1

23.09.2013, 00:11

multumesc! o sa incerc si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!