Cafea la ibric

de CulinaryRainbow in Cafea, 20 Dec 2013 | 12331 vizualizari

 

Cu siguranță multora dintre voi vă place să savurați cafeaua de dimineață. Mie așa-mi place, nu să o beau ca englezii. :) Îmi place cafeaua aromată, care îți revigorează simțurile.

Astfel că, azi vă prezint vedeta zilei: CAFEAUA LA IBRIC DIN ALAMĂ

Indiferent de modul în care preparați cafeaua, trebuie să știți că aceasta acționează cel mai eficient dacă este băută între orele 9:30 și 11:30 deoarece ceasul biologic este receptiv la efectul cafeinei doar la câteva ore de la trezire.
Explicația este legată de nivelul hormonului cortizon, care, după ce atinge apogeul între orele 8:00 și 9:00, spre sfârșitul dimineții începe ușor să scadă. În cazul în care cafeaua este băută la primele ore ale dimineții, când nivelul de cortizon este mare, cafeina va interacționa cu acest hormon, organismul dezvoltând rezistență, iar consumul de cafea devenind inutil.
Consumul cafelei între orele 8:00 și 9:00 va dezvolta toleranță la cofeină, acest lucru făcându-ne să simțim nevoia de a crește doza până la consumul de cafea pe tot parcursul zilei.
Așadar, grijă mare! Cafeaua se consumă, și ea, cu moderație și nu la orice oră!

 

INGREDIENTE

  • O linguriță zdravănă cu cafea de calitate,
  • o ceașcă și-un pic de apă fiartă și cafeaua e gata.
  • Puteți adăuga o boabă de piper sau scorțișoară; poate nucșoară sau frunze de mentă.
  • Cum vă place.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cafea la ibric:

ATENȚIE! Apa nu trebuie să clocotească, deoarece va distruge toate proprietățile cafelei, iar intensitatea gustului va fi diminuată!

   Când e pe punctul de-a clocoti, ibricul se ia de pe foc adăugându-se cafeaua. Se amestecă și se mai pune câteva secunde pe foc. Ideal ar fi să o lăsați să se odihnească măcar o oră. Dacă o preparați cu o seară înainte, dimineața vă veți bucura de-o cafea savuroasă și intensă

   Nu uitați să strecurați cafeaua. Zațul nu are un gust prea bun. :)

   Servită din cana preferată, e incomparabilă. :) Iar cu o prăjiturică dulce-acrișoară pe lângă, dimineața e perfectă!

   O zi frumoasă și productivă!

 

RETETA IN IMAGINI

Cafea la ibric-0
Cafea la ibric-1

COMENTARII (9)

gaby_gabytza 1

20.12.2013, 16:55

cum e cu ora aia nu prea ma impac dar sigur face parte dimineatza din viata mea

Geanina87 1

20.12.2013, 19:32

CulinaryRainbow 1

20.12.2013, 20:06

Nici eu nu-s mare băutoare de cafea... de când nici nu mai fumez, parcă nu mai am nevoie de ea... Dar uneori e bună, una de calitate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20