Cartofi cu rasol afumat de porc

de RODIMUR in Porc, 20 Dec 2018 | 3316 vizualizari

 

Pentru această mâncare am folosit doar o parte dintr-un rasol uriaș de porc, iar rezultatul ne-a alintat papilele gustative, cu gustul dulceag de la morcovi și roșii și mai ales cu gustul de afumătură. Este o mâncare foarte gustoasă, care se prepară ușor și destul de repede.

 

INGREDIENTE

  • 600 grame de rasol afumat de porc (fără os)
  • 8 cartofi roz
  • 1 ceapă mare
  • 2 roșii
  • 4 căței de usturoi
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu rasol afumat de porc:

Rasolul se spală bine, se feliază și se pune la fiert, cu apă rece. Când se ridică spuma deasupra, se culege și se aruncă.

Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se curăță rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) se spală și se taie rondele, sau semirondele, care se adaugă în oală, la fiert.

Ceapa  se curăță, se spală, se taie (mai mare) și se adaugă în oală, la fiert. 

Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și semințe, se taie cubulețe și se pun în oală, la fiert cu celelalte ingrediente.

Se completează apa în oală, când scade.

Se curăță cartofii, se spală și se taie în forma dorită, dar mai mare. Când carnea și rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă și cartofii.

După un clocot-două, când și cartofii sunt aproape fierți, se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în oală. În același timp se adaugă și cățeii de usturoi, întregi.

Se mai lasă preparatul la fiert încă un clocot-două, se condimentează cu sare, piper, cimbru și boia, iar după încă 2-3 minute se oprește focul de la aragaz.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se taie mărunt și se presară peste preparat, după ce s-a ”odihnit” 10 minute.

Se servește imediat, cu murături alături.

 

TIPS-URI

1

Pentru că rasolul este destul de gras, nu mai este necesar să sotăm legumele în ulei.

2

Fierbeți legumele direct în oală și ele-și vor păstra gustul lor dulce și natural.

3

Nu adăugați cartofii și roșiile decât la sfârșit, când celelalte ingrediente sunt aproape fierte. Astfel, ele-și vor păstra forma și nu se vor terciui.

4

Folosiți cartofi roz, care fierb bine și nu se sfărâmă ușor la fiert.

5

Condimentați la sfârșit, cu 2-3 minute înainte de a lua oala de pe foc și presărați pătrunjelul tocat după ce ați oprit flacăra de la aragaz și mâncarea s-a ”odihnit” 10 minute.

6

Serviți preparatul cu murături de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu rasol afumat de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

21.12.2018, 20:05

Așa este, Rocsi, a fost excelent și ne-a plăcut tare mult...Păcat că lumina asta de iarnă nu mi-a permis să dovedesc și altora cât de bine arăta în realitate...Mulțumesc pentru apreciere!

dantes 1

26.12.2018, 10:29

Buni!

RODIMUR 1

26.12.2018, 10:43

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pecie si cartofi natur