Cartofi Duchesse

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2011 | 2484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 7 galbenusuri de ou
  • 150 g de unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Duchesse:

 
 Se taie cartofi in sferturi mari, se spala si se pun in apa rece cu sare. Se fierb acoperit. Cand sunt gata se scurg prin sita. Se pun intr-o tava si se lasa aproape de cuptor pentru a se elimina surplusul de apa. Se curata cartofii si se faramiteaza, dupa care se vor trece printr-o sita fina. Se aseaza in soteuza cartofii si se amesteca bine untul, aceasta fiind pe foc(foc mic) si se va amesteca incontinu cu o spatula de lemn.

 Cand untul este complet incorporat se adauga sase galbenusuri pentru a lega compozitia. Se amesteca tot pe foc, se adauga nucsoara rasa si piper macinat. Se pregateste o tava care se va unge cu foarte putin ulei, dupa care compozitia calda se monteaza in pos si se va trece la formarea cartofilor in diferite forme. Se vor pensula cartofii cu un galbenus de ou si se dau la cuptor(acesta trebuie sa fie in prealabil incins)  8-10 minute(foc tare).

Pofta Buna.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi  Duchesse 80148
retete culinare - Cartofi  Duchesse 80149
retete culinare - Cartofi  Duchesse 80150
retete culinare - Cartofi  Duchesse 80151
retete culinare - Cartofi  Duchesse 80152
retete culinare - Cartofi  Duchesse 80153
retete culinare - Cartofi  Duchesse 80154
retete culinare - Cartofi  Duchesse 80155
retete culinare - Cartofi  Duchesse 80156

COMENTARII (10)

mena29 1

24.01.2011, 10:09

lia maria 1

24.01.2011, 18:41

mirela0911 1

24.01.2011, 22:00

super reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D