Chec

de lilik in Dulciuri, 20 Ian 2011 | 2099 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pahare(cani) de lapte
  • 1 1/2 pahar de zahar
  • 2 oua
  • coaja de lamaie,vanilie
  • 1 praf de copt
  • 12 linguri de ulei
  • 4 pahare cu faina(ca sa iasa un aluat ca smantana)
  • 1 praf de sare
  • 1/2 pahar miez de nuca
  • 1-2 linguri cacao
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Frecam ouale cu zaharul,praful de sare si uleiul,apoi adaugam laptele,aromele,praful de copt si faina.

Amestecam bine si din compozitia obtinuta punem in tavi unse si tapetate cu faina sau hartie pt cuptor.

Punem in fiecare tava cat de cat egal si oprim putina compozitie pe care o vom amesteca cu cacao.

Dupa ce punem compozitia alba in tavi punem deasupra miez de nuca si apoi punem compozitie cu cacao.

Dam la cuptorul preancalzit la 180° pana trece testul cu scobitoarea.

Cand e gata il scoatem din tavi si presaram zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

ca sa iasa bine folositi aceeasi cana sau acelasi pahar pt a masura cantitatile.

2

din aceste ingrediente ies 2 checuri

RETETA IN IMAGINI

Chec-0
Chec-1
Chec-2

COMENTARII (23)

lilik 1

20.01.2011, 20:38

eu astazi am papat cu o cana de ceai

lacrimioara 1

20.01.2011, 20:58

o sa ma servesc si eu imi plac checurile

lilik 1

20.01.2011, 23:11

sa-ti fie de bine Lacramioara

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04