Chec cu bulion si curry

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Aperitive / Garnituri, 3 Oct 2013 | 952 vizualizari

 

Cu abundenta de rosii bune cu gust, aromate si sanatoase de care am avut parte anul acesta, am gasit oportun momentul sa diversific modul lor pregatire. Dupa ce am epuizat cam tot ce se putea prepara din rosii: tarta de branza cu cherry, bruschete (the best!), salate peste salate, sandwich-uri cu gramezile si tot soiul de sosuri, am trecut intr-o noua dimensiune: un chec condimentat cu rosii din abundenta. Am folosit rosiile sub forma de pasta si bulion, ambele homemade de mine sau de altii.
Checul devine un aperitiv desarvasit consumat cu sos tzatziki care nu necesita mare efort decat: se razuiesc castravetii spalati si curatati de coaja, se adauga iaurt grecesc sau smantana, sare, piper si poate putin praf de chilli si verdeturi, de preferat marar insa mie imi place cu busuioc mult mai mult.

 

INGREDIENTE

  •   150 grame faina alba;
  • 100 grame faina de secara;
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu; 
  • 1/2 lingurita sare de mare;
  • 2 oua de casa; 
  • 70 grame cascaval afumat taiat cubulete; 
  • 1 lingurita oregano uscat; 
  • 1/2 lingurita praf de curry; 
  • 1/2 lingurita praf de chilli; 
  • 125-150 ml bulion (depinde foarte mult de tipul de faina folosit); 
  • 2 lingurite pasta de tomate; 
  • 4-5 linguri ulei de masline; 
  • 1 lingura ulei de sofranel; 
  • busuioc proaspat pentru decor.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu bulion si curry:

  1. Faina se cerne si se amesteca intr-un bol cu bicarbonatul de sodiu si cu sarea. 

2. Se adauga ouale si se framanta/ amesteca.

3. Se adauga apoi condimentele: oregano, curry si chilli si mai apoi pasta de tomate, bulion si ulei. Daca aluatul obtinut dupa omogenizare ramane prea uscat, se completeaza cu bulion si/sau ulei.

4. Aluatul se toarna intr-o forma de chec unsa in prealabil cu unt.

5. Cascavalul se taie cubulete si se presara deasupra aluatului. Impingeti usor fiecare cubulet ca sa se stabilizeze in aluat.

6. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute sau pana cand scobitoarea iese uscata.

7. Se serveste cu sos tzatziki, ketchup sau guacamole.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu bulion si curry 265837
retete culinare - Chec cu bulion si curry 265838
retete culinare - Chec cu bulion si curry 265839
retete culinare - Chec cu bulion si curry 265840

COMENTARII (11)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

04.10.2013, 12:50

Si dragii mei, cu aceasta reteta am ajuns la 90 de retete publicate pe bucataras.ro. Pana la 100 nu mai e mult Ramaneti aproape, vor urma surprize placute!

Corinuta 1

04.10.2013, 15:24

Ce interesant!

Sim0na 1

07.10.2013, 09:35

Cred ca-i tare bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S