Chec cu lamaie

de lacrimioara in Prajituri, 17 Noi 2011 | 2203 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua,
  • 250 gr zahar,
  • 150 ml ulei,
  • 400 gr faina,
  • vanilie,
  • 1lingura praf copt,
  • 2-3 lamai.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie:

Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat toata cantitatea de zahar, dupa care punem vanilia, zeama si coaja razalita de la cele 2 lamai. Galbenusurile le amestecam cu uleiul dupa care le incorporam in albusurile batute spuma  amestecand usor cu o spatula. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt, amestecam  bine si punem compozitia intr-o tava de chec. Dam la copt 25-30 minute, depinde de cuptor. Probam cu o  scobitoare.

 

COMENTARII (9)

Rocsi

Rocsi 1

18.11.2011, 10:44

vin sa-mi iau feliuta mea

lacrimioara

lacrimioara 1

18.11.2011, 16:21

fetelor va invit cu drag la o felie de chec

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 17:37

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!