Chec cu lamaie,mac si iaurt

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 11 Iun 2011 | 4352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 230 g unt
  • 270 g faina
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 125 g iaurt natural
  • 10 g praf de copt
  • 2 linguri mac
  • Vanilie
  •  
  • Glazura :
  • 150 g zahar pudra
  • Zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie,mac si iaurt:

Ouale se mixeaza cu zaharul,se adauga margarina partial topit si iaurtul. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia umeda. La sfarsit se incorporeaza macul,vanilia si coaja de lamaie.

 Aluatul se toarna intr-o tava pentru chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da tava 45 minute la cuptorul preincalzit.

 Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca,apoi se scoate din forma.

 Glazura:

Zaharul pudra se amesteca cu putina zeama de lamaie cat sa obtinem o glazura! Se toarna peste chec si se lasa sa se intareasca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu lamaie,mac si iaurt 109831
retete culinare - Chec cu lamaie,mac si iaurt 109832
retete culinare - Chec cu lamaie,mac si iaurt 109833
retete culinare - Chec cu lamaie,mac si iaurt 109834
retete culinare - Chec cu lamaie,mac si iaurt 109835
retete culinare - Chec cu lamaie,mac si iaurt 109836
retete culinare - Chec cu lamaie,mac si iaurt 109837
retete culinare - Chec cu lamaie,mac si iaurt 109838

COMENTARII (17)

mirela0911 1

12.06.2011, 21:16

foarte bun

MotanLaOale 1

14.06.2011, 10:32

Bya Ralu 1

09.05.2012, 19:12

ce bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55