Cheesecake cu unt de alune (peanut butter)

de Cristi Roman in Prajituri, 16 Mar 2012 | 6299 vizualizari

 

Recunosc ca sunt intr-o faza “cheesecake” – dupa cel cu banane acum am facut unul pe baza de unt de alune, ca inspiratie dupa o reteta de Craciun a Nigellei Lawson (pe care, de curand, am inceput sa o iubesc, dupa ce am urmarit-o mai atent, ca aveam o alta impresie despre ea). Untul de arahide este unul puternic caloric, insa am spus ca pentru mine sanatos nu inseamna dietetic, ci natural ;) .

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 200 grame biscuiti de unt;
  • 2 cubulete de ciocolata alba de vanilie;
  • 50 grame unt nesarat.
  • CREMA:
  • 200 grame mascarpone;
  • 200 grame branza philadelphia;
  • 150 grame unt de arahide;
  • 50 grame zahar brun;
  • 3 oua;
  • o lingura extract vanilie.
  • SOS TOPPING:
  • o ciocolata 46% cacao;
  • 150 grame smantana lichida;
  • 50 ml lapte;
  • 25 grame zahar brun.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu unt de alune (peanut butter):

1. Am creat intai blatul, tocand marunt biscutii (cu un mojar), taind ciocolata in cubulete mici cu un cutit si topind untul in tigaie. Am amestecat bine aceste trei ingrediente apoi am intins blatul pe fundul formei de cheesecake si am bagat forma in frigider, 15 minute.

2. Am amestecat apoi cu blenderul cele trei oua, cele doua tipuri de branza fina, cele 150 de grame de unt de arahide, extractul de vanilie si zaharul brun. Cand am obtinut crema omogena de culoare grena am gustat sa vad daca e suficient de dulce (mie nu-mi plac dulciurile “dulci”, adica cele care ustura pe gat, ci cele asa… calme si placute – dar clar dulci), apoi am turnat-o peste blatul care statuse 15 minute la frigider.

3. Am bagat apoi forma de cheesecake la cuptor, la 160 de grade, pentru aproximativ 35-40 de minute, sau pana cand toata crema se intareste usor si se mai coloreaza la aspect.

4. Intre timp am facut si toppingul, amestecand intr-o oala de inox la foc mediu ciocolata intreaga cu 46% compozitie de cacao, smantana lichida, laptele si zaharul brun, pana cand am obtinut sosul de ciocolata dorit.

5. Dupa ce cheesecake-ul s-a facut la cuptor, l-am scos, l-am lasat cateva minute, apoi am pus un strat de rondele de banane (coapte) pe deasupra, dupa care am turnat sosul de ciocolata. De aici nu am facut decat sa mai astept sa sa raceasca, aproximativ o ora, langa geam, dupa care am bagat toata prajitura la frigider, mai multe ore.

6. In momentul in care am scos-o, pentru a taia felii din ea, totul a mers snur: sosul s-a intarit, blatul la fel, crema s-a omogenizat perfect, asa ca am scos cu mare usurinta inelul exterior al formei. E de preferat insa de multe ori sa introduceti lama cutitului intre prajitura si inelul exterior, facand un ocol complet, pentru a ajuta la “desprinderea prajiturii” de forma sa.

Credeti ca a fost bun, muscand dintr-un blat rece cu gust de unt si bucatele de ciocolata alba, dintr-o crema de branza intarita, rece, dulce si cu gust de alune, simtind aroma placuta de banane coapte si nu in ultimul rand, simtind gustul sublim al unui sos de ciocolata bland la textura si intens aromat?

 

TIPS-URI

1

Cautati unt de arahide fara continut de sare, este mai eficient pentru dulciuri, fiindca unele tipuri contin intre 2 si 3 la suta sare.

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu unt de alune (peanut butter)-0
Cheesecake cu unt de alune (peanut butter)-1
Cheesecake cu unt de alune (peanut butter)-2
Cheesecake cu unt de alune (peanut butter)-3
Cheesecake cu unt de alune (peanut butter)-4
Cheesecake cu unt de alune (peanut butter)-5
Cheesecake cu unt de alune (peanut butter)-6
Cheesecake cu unt de alune (peanut butter)-7
Cheesecake cu unt de alune (peanut butter)-8
Cheesecake cu unt de alune (peanut butter)-9

COMENTARII (33)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

17.03.2012, 15:29

Cristi super a iesit vreau si eu o bucatica

mirela0911

mirela0911 1

18.03.2012, 16:27

Cat de bun este!

jolygina

jolygina 1

14.05.2012, 20:20

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!