Cheesecake marmorat

de mirela0911 in Prajituri, 16 Oct 2011 | 1978 vizualizari

 

Reteta originala e cu blat de biscuiti si alor mei nu prea le place acest gen de blat. Vazand la Andreea (Bitza) un altfel de blat pentru acest gen de praji, am zis sa incerc si eu varianta asta si iata ce a iesit....

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 250g faina
  • 125g unt
  • 2 lg zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou

Pt. umplutura:

  • 500g branza de vaci (se poate si mai mult)
  • 1/4 cup smantana
  • 1/2 cup zahar
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 2 oua
  • 100g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake marmorat:

Am pus toate ingredientele pentru blat intr-un bol si le-am framantat bine cu mana. Am format o biluta, am invelit intr-o folie si am dat la frigider pentru 30 minute.

Intre timp, branza se amesteca cu zaharul, smantana si esenta de vanilie bine pana se omogenizeaza. Se adauga ouale pe rand, amestecandu-se bine dupa fiecare. Se ia din aceasta compozitie aprox o cana si se pune deoparte. In restul de branza se adauga ciocolata topita inainte si se amesteca bine.

Aluatul se intinde si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da pentru 5 minute la cuptor. Se toarna umplutura de branza cu ciocolata peste aluat, se niveleaza iar deasupra se pune cate o lingura din compozitia pastrata din loc in loc. Cu un cutit se amesteca usor circular pentru a se imbina cele doua culori. 

Se da din nou la cuptor pentru 45-50 minute la 180 grade sau pana trece testul cu scobitoarea. Se serveste rece. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake marmorat-0
Cheesecake marmorat-1
Cheesecake marmorat-2
Cheesecake marmorat-3
Cheesecake marmorat-4

COMENTARII (17)

kamy

kamy 1

18.10.2011, 00:05

fff buna

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

01.11.2011, 22:12

ce bun trebuie sa fie.......si eu vreau...............

brunetica

brunetica 1

05.11.2011, 08:08

delicios incerc si eu reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!