Chifle cu lapte si oua

de Panacris in Piine, 27 Ian 2021 | 2041 vizualizari

 

Un pic de osteneală și îndemânare, dar dacă aveți ceva ajutoare prin bucătărie, efortul fizic va fi mult, mai mult diminuat! 😉
Pâinica și chiflele de casă sunt savurate cu plăcere în Casa Zmeilor! 😉
Spor și poftă bună! 😉

 

INGREDIENTE

  • Făină albă de grâu cca. 700 gr
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Lapte cca. 500 ml,
  • Sare iodată 1 lingură,
  • Zahăr tos 2 linguri,
  • Drojdie uscată 2 lingurițe,
  • Ou 2 bucăți,
  • Pentru topping:
  • Ou 1 bucată,
  • Sare de mare cca. 1 lingură,
  • Mix de semințe (dovleac, floarea soarelui, in, susan) cca. 3 linguri.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu lapte si oua:

Mno dacă și Maricica bis a sucombat, am trecut la alt ajutor în frământat, mixer-ul planetar, alias Thor 😉

În bolul de inox al mixer-ului se pun pe rând făina, sarea, zahărul, laptele, ouăle, uleiul, drojdia uscată și se pornește mixer-ul întâi la treapta 1 cca, 5 minute, apoi se crește viteza cât să se înglobeze toate ingredientele și să se obțină un aluat omogen și elastic.

Aluatul obținut se lasă la rece minim 2 ore, acoperit, sau cel mai bine de pe o zi pe alta.

Aluatul dospit se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se rup bucățele, apoi se rulează sub formă de chifle, se crestează, se ung cu ou bătut, se presară sare de mare și semințe.

Se așează pe tava tapetată cu hârtie de pregament și se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 200 grade.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte si oua" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa