Chifle de casa

de sis in Sandvisuri, 8 Iul 2014 | 1931 vizualizari

 

Painite de casa numai bune pentru sandwich-uri. Reteta preluata de aici.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 250 ml apa
  • 50-60 ml lapte
  • jumatate de cub de drojdie..25 gr
  • 10 g sare
  • 5 g zahar
  • ulei pentru framantat
  • susan
  • un ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle de casa:

Se cerne faina intr-un bol,apoi se face o gaura in mijloc .Laptele se incalzeste si se toarna intr-un castron peste drojdia cu zahar si sare.Dupa ce s-a format o crema o turnam in gaura facuta in bolul cu faina. Adaugam apa treptat si framantam.
Dupa ce coca s-a format, luam in mana o lingura doua de ulei si framantam din nou.
Punem bolul cu aluatul framantat la un loc caldut si il acoperim cu un prosop de bumbac…cam 40 de minute.

Punem pe masa sau pe un blat o mana de faina si luam aluatul crescut si incepem sa formam bulcile…si le asezam intr-o tava cu foaie de copt.Le acoperim si le mai lasam inca 15-20 de min.Intre timp incalzim cuptorul la 220 de grade[eu am cuptor electric] si punem inauntrul lui jos o tava cu apa.

Bulcile crescute le ungem cu oul batut cu o pensula de bucatarie sau daca nu aveti  pensula puteti lua 2-3 prosoape de hartie de bucatarie le mototoliti si le imbibati cu ou si ungeti asa. Spre final adaugam susanul/macul.

Bagam tava in cuptor si lasam la 220 grade 10 minute.Dupa 10 minute dam cuptorul la 200 grade si scoatem tava cu apa.Datorita tavii cu apa coaja va fi subtire si crocanta..Bulcile[9 in total] stau aproximativ 30 35 de minute in cuptor.

Spor la bucatarit si pofta buna! 

 

RETETA IN IMAGINI

Chifle de casa-0
Chifle de casa-1

COMENTARII (3)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

08.07.2014, 20:16

Pushaa

Pushaa 1

09.07.2014, 11:06

robert_badica

robert_badica 1

15.07.2014, 21:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!