Chifle pufoase cu seminte

de Patricia Iordache in Piine, 21 Apr 2013 | 1601 vizualizari

 

Deseori imi place sa fac paine sau chifle acasa. Acum ceva vreme am pregatit aceste chifle cu 4 tipuri de seminte si m-am gandit sa va arat si voua. Ador mirosul painii coapte!

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru aluat:
  • 500 gr. faina;
  • 250 ml. lapte caldut;
  • 30 gr. drojdie proaspata;
  • 1 lingurita rasa de zahar;
  • 4 linguri ulei masline;
  • 1 lingurita sare.
  • Pentru deasupra:
  • - 1 ou;
  • - seminte de in;
  • - seminte de susan;
  • - seminte de mac;
  • - seminte de floarea soarelui (miez crud)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase cu seminte:

Punem intr-un castron faina.

Incalzim putin laptele, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii.

Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica. Potrivim de sare.

Ung un vas cu ulei si pun coca, o acopar cu un prosop si o bag la cuptorul cu microunde (fara sa il pornesc!!) pentru a feri aluatul de diferente de temperatura (ex: deschis geamul, usa etc). Las aluatul la crescut 30-45 minute.

Impartim aluatul in 15-16 bucati si modelam niste mingiute pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand o distanta intre ele (pentru ca isi maresc volumul). Le acoperim cu un prosop si le lasam aproximativ 15 minute sa creasca.

Le ungem cu un ou bine batut, folosind o pensula. Deasupra presaram semintele, pe fiecare chifla altceva sau putem sa le combinam.

Le lasam la cuptor, la 220 grade, aproximativ 30-40 minute pana se rumenesc frumos.

 

COMENTARII (22)

Panacris 1

22.04.2013, 08:17

Aruncă o chiflă, până la București!

gaby_duceag 1

22.04.2013, 08:17

Super si astea.

ionela2682 1

22.04.2013, 09:22

Vaii...ce bine arata....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55