Chiftele din carne si legume, la cuptor

de mirela0911 in Mancaruri cu carne, 26 Mar 2017 | 12091 vizualizari

 

Pregatind carnea pentru chiftele, mi-am zis sa incerc si cu ceva legume prin carne, ca rele sigur nu or fi. Dar, am facut doar din jumatate din cantiatea de carne, ca deh..... am si pretentiosi prin casa.
Mie mi-au placut mai mult cele cu legume, ies mai pufoase, nu sunt asa seci in interior, dat fiind faptul ca au fost coapte in cuptor.

 

INGREDIENTE

  • cca. 600 g amestec carne (porc+pui)
  • sare
  • piper dupa gust
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 cartofi potriviti
  • 1 morcov mare
  • 2 oua
  • 1 lg pesmet
  • patrunjel tocat
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din carne si legume, la cuptor:

Ceapa si cartofii se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mici, apoi se storc.

Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, iar usturoiul se piseaza.

Carnea tocata se amesteca impreuna cu ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul, ouale si patrunjelul tocat. Se adauga pesmetul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se omogenizeaza bine.

Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung mainile cu putin ulei si se ia din compozitie. Se formeaza bilute, apoi se aplatizeaza usor. Se asaza in tava si se dau la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 30 de minute, timp in care se vor intoarce pe partea cealalta. 

Se servesc calde, ca atare, alaturi de rosii, castraveti, ridichi, sau pot fi servite alaturi de un sos de rosii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate da morcovul si pe razatoarea cu gauri mici.

2

Daca este prea moale compozitia, se mai poate adauga pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne si legume, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifteluţe de găină cu sos acrişor