Chiftelute cu za'atar si sumac

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 7 Apr 2011 | 4223 vizualizari

 

Nu m-am luat dupa o reteta anume,am vrut sa incerc robotul pe carne,ca noua ne place sa fie tocata mai marunt si marunt am avut-o tocata:)))
Sumacul este folosit in Orientul Mijlociu,in Iran se adauga la kebab si orez,in tarile arabe la hummus si fatoush,iar in Turcia la salate si lahmacum. Are un gust acru si astrigent.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr carne tocata amestec
  • 1 ou (optional)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica
  • 1 cartof
  • usturoi dupa gust
  • 1 lingurita zaatar
  • sare,piper
  • sumac ptr presarat deasupra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu za'atar si sumac:

Se dau legumele pe razatoare.

Amesteca oul cu carnea tocata si legumele date pe razatoare.

Se adauga zaatarul,usturoiul,sarea si piperul.

Se formeaza chiftelutele,udati mana ca sa fie mai usor.

Eu nu le-am prajit ci le-am pus in tava la cuptor.

Se rumenesc pe amandoua partile.

Se presara sumac deasupra si se servesc calde sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu za'atar si sumac" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (23)

dentistutza 1

08.04.2011, 08:35

nu stiu cate sa mai pun...ca arata grozav!!!

mamaieelena 1

08.04.2011, 09:44

divainbucatarie 1

08.04.2011, 09:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gratin de conopida