Ciocolatina

de RuxyRux in Prajituri, 21 Oct 2012 | 9412 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru Lilik, o fata scumpa tare, din toata inima! O prajitura extrem de ciocolatoasa....si desigur...delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 gr faina
  • 300 gr zahar brun( pudra)
  • 5 linguri smantana
  • 1 lingurita vanilie( extract, pudra sau ce aveti)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 150 gr ciocolata neagra( 75% cacao)
  • 3 linguri cacao
  • 200 gr unt
  • 50 ml lapte

Sirop:

  • 5 linguri zahar
  • 250 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura esenta de rom

o felie de mango pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolatina:

Ciocolata se topeste in 50 ml lapte fierbinte. Se da deoparte sa se raceasca si se amesteca bine.

La mixer punem untul cubulete( la temperatura camerei) si-l mixam cu ciocolata, apoi zaharul pudra brun( eu l-am facut pudra la masina de macinat cafea), apoi pe rand galbenusurile, avand grija sa amestecam bine dupa fiecare, vanilia, cacaoa, faina, praful de sare si praful de copt. In crema de ciocolata adaugam smantana, amestecam foarte bine si la sfarsit incorporam albusurile mixate spuma prin invaluire. In tava dreptunghiulara cu inel( eu am gasit la Metro) 35/25, unsa bine cu unt turnam compozitia si coacem pentru 25 sau 30 de minute( facem testul cu scobitoarea). lasam sa se raceasca putin si desprindem inelul.

Siropul il preparam amestecand apa cu zaharul, cacaoa si esenta de rom la foc mic pana se infierbanta usor.

Turnam imediat peste prajitura(  acest model de forma de copt ne ajuta ca siropul sa nu curga pe dinafara).

Lasam sa se raceasca prajitura si o punem la frigider. O taiem dupa dorinta in bucati mai mici sau mai mari.

 

Prajiura este la fel de buna si fara sa adaugam sirop( o mancam ca pe negresa)

O savuram cu mare placere langa o cana de cafea sau un ceai aromat!

Floricica din mango iti este de asemenea dedicata draga mea draga prietena Lilik!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolatina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (64)

RuxyRux 1

24.10.2012, 21:51

Multumesc!

Alexandra Elena 1

25.10.2012, 22:31

ce bine arata

RuxyRux 1

25.10.2012, 23:09

Multumesc Alexa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Trandafirul Negru