Ciorba de cartofi, cu ciuperci

de RODIMUR in Ciorbe, 22 Apr 2019 | 8768 vizualizari

 

Aceasta este ultima ciorbiță de post, înaintea sărbătorilor de Paști și acum cred că am făcut o foarte bună alegere în privința ingredientelor, fără să fi premeditat așa ceva. O alegere inspirată, pentru că ne place mult gustul ciupercilor, în orice preparat, iar acum, asociate cu cartofii și cu alte câteva legume, în această ciorbiță ușoară, de post mi se pare că sunt și mai bine puse în valoare.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbiță.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de ciuperci champignons
  • 4 cartofi mari, roz
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1/2 țelină
  • 2 roșii
  • 2 cepe
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi, cu ciuperci:

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Cepele și usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se călesc în tigaie, cu ceapa și usturoiul.

Se curăță ciupercile, se spală în câteva ape, se taie și se călesc, înăbușit, cu celelalte legume. Când scade lichidul lăsat de roșii, se adaugă pasta de tomate și 100-150 ml de apă. Se lasă în continuare legumele să fiarbă în tigaie, înăbușit, la foc mic.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se pun în oala în care rădăcinoasele sunt aproape fierte.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă legumele călite, cu tot cu sosul care s-a format și se mai lasă ciorba pe foc încă unul-două clocote, când se condimentează cu: sare, piper și cimbru, după care se oprește focul de la aragaz. Se presară pătrunjel tocat și se pune capacul pe oală.

După 10-15 minute ”de odihnă”, ciorba se poate servi, eventual cu un ardei iute proaspăt.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa și usturoiul, ca să nu se ardă și să devină amare.

2

Spălați bine ciupercile, în câteva ape, după ce le-ați curățat.

3

Fierbeți ciupercile înăbușit, cu legumele călite, până ce se pătrund.

4

Puteți folosi orice fel de ciuperci vă plac.

5

Alegeți cartofi roz, care nu se sfărâmă ușor.

6

Tăiați cartofii sub formă de cubulețe mici, cât să încapă în lingură. Este urât să-i tăiați, cu lingura, în farfuria cu ciorbă...

7

Adăugați cartofii tăiați cubulețe, când rădăcinoasele sunt aproape fierte.

8

Adăugați legumele călite în ciorbă, atunci când cartofii sunt aproape fierți.

9

Presărați pătrunjelul tocat, după ce luați oala de pe foc.

10

Serviți ciorba după ce ”s-a odihnit” 10-15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi, cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dantes 1

30.04.2019, 09:47

Buna!

RODIMUR 1

30.04.2019, 10:22

Mulțumesc frumos, Dantes!

MireMyrey 1

15.08.2019, 07:58

1 ceapă la 4 litri de ciorbă? E puțin.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec -varianta mea