Ciorba de legume

de Rocsi in Ciorbe, 8 Apr 2015 | 2617 vizualizari

 

In aceste zile, destul de reci, si de post, ciorbitele de legume merg de minune, eu asa zic. Voi nu credeti la fel? Aromate cu patrunjel, leustean sau alte verdeturi, aceastea sunt o mare bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi potriviti
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 pastarnac
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 legatura loboda
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 150 gr rosii decojite
  • 2 linguri sos de legume
  • 5 crengute leustean
  • sare
  • piper
  • 400-500 ml bors
  • 3 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume:

Cartofii si dovlecelul ii curatam de coaja apoi ii taiem cuburi potrivite. Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mare. Ceapa, pastarnacul le curatam, le tocam marunt, ardeiul rosu il facem cubulete mici. Indepartam cozile la patrunjel, leusteam si le tocam. Rosiile le maruntim, iar loboda o tocam, dar nu foarte marunt. Intr-o oala punem cam 4-5 litri de apa si o transferam pe foc.

Cand da in clocot, dam drumul la cartofi, morcov, ceapa, ardei, pastarnac si dovlecel. Lasam sa fiarba la foc potrivit, cam 15-20 minute, apoi adaugam rosiile, patrunjelul si loboda.

Fierbem in continuare ciorba si cand legumele sunt bine patrunse, turnam borsul fierbinte, uleiul si sosul de legume. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Dupa ce a dat cateva clocote, tragem oala de pe aragaz, presaram leusteanul tocat, acoperim cu un capac pentru 10-15 minute ca sa ia ciorba din aroma leusteanului.

Se serveste calda, simpla sau cu un ardel iute!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de legume-0
Ciorba de legume-1

COMENTARII (47)

Corinuta

Corinuta 1

13.04.2015, 11:45

Superb arata ciorbica ta!

Rocsi

Rocsi 1

13.04.2015, 19:43

Multumesc Corina

MOKUSKA

MOKUSKA 1

14.04.2015, 10:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01