Ciorba de miel cu smantana si tarhon

de Sidy in Bucatarasi celebri, 12 Iun 2011 | 5645 vizualizari

 

O ciorbita delicioasa, inspirata din minunatele retete ale lui Horia Virlan...

 

INGREDIENTE

  • 500 g oase de miel
  • 200 g carne miel
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • tarhon
  • 1 lingura orez
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 250 g macris(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel cu smantana si tarhon:

Carnea taiata se opareste in apa clocotita  cam 7-8 minute apoi se scoate si se pune in apa rece cu boabe de piper si sare.Se da la fiert, se spumuieste.Dupa ce nu mai face spuma se adauga zarzavatul curatat si razuit si orezul spalat si se lasa la fiert 15 minute.Adaugam macrisul si lasam sa fiarba si el.

Punem tarhonul , asezonam si mai lasam la fiert 5-10 minute.

Intr-un bol batem bine galbenusurile cu smantana, oprim focul si adaugam un polonic de ciorba peste galbenusuri.

Dregem ciorba cu galbenusurile cu smantana, amestecam sa se omogenizeze bine.

Daca nu puneti macris atunci acriti ciorba cu otet.

Presarati deasupra patrunjel verde tocat si serviti ciorba cu ardei iute.

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de miel cu smantana si tarhon-0
Ciorba de miel cu smantana si tarhon-1
Ciorba de miel cu smantana si tarhon-2
Ciorba de miel cu smantana si tarhon-3
Ciorba de miel cu smantana si tarhon-4
Ciorba de miel cu smantana si tarhon-5
Ciorba de miel cu smantana si tarhon-6

COMENTARII (8)

adry88

adry88 1

12.06.2011, 20:37

Rocsi

Rocsi 1

13.06.2011, 12:07

MotanLaOale

MotanLaOale 1

14.06.2011, 08:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!