Ciorba de miel cu smintina si tarhon a la Horia Virlan

de Bucataras in Ciorbe, 13 Apr 2011 | 14352 vizualizari

 

Aceasta Reteta de Ciorba de miel cu smintina si tarhon este preparata de Horia Virlan, cel care a lansat impreuna cu Libertatea un DVD cu retete de Pasti

 

INGREDIENTE

  •  400 gr de piept si git de miel
  • o ceapa mare
  • un morcov mare
  • o telina mica
  • o radacina mica de patrunjel
  • o legatura de ceapa verde
  • o lingura cu patrunjel tocat
  • o lingura cu tarhon tocat
  • o lingura de orez cu bob rotund
  • 2 linguri cu otet de vin alb
  • 2 galbenusuri
  • un pahar mare de smintina
  • o lingurita cu sare
  • 5-6 boabe de piper negru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel cu smintina si tarhon a la Horia Virlan:

 Taiati carnea in bucati si opariti-o intr-o oala cu apa clocotita, apoi scoateti-o si puneti-o la fiert impreuna cu boabele de piper si putina sare in apa rece.

Dupa ce carnea nu mai necesita spumare, adaugati orezul spalat si zarzavatul tocat marunt si continuati fierberea inca 15 minute. Adaugati tarhonul si gustati de sare, continuind fierberea inca 10 minute.

Bateti galbenusurile cu smintina intr-un bol

Cind ciorba este gata, orpiti focul, apoi "dregeti" cu liezonul de smintina si adaugati otetul.

Presarati patrunjel verde tocat si serviti cu ardei iute!

Este o delicioasa reteta de ciroba de miel pregatita de Pasti.

 

TIPS-URI

1

 puteti folosi cap de miel in loc de carne. In acest caz, capul oparit timp de 7-8 minute, apoi spalat bine cu o perie

2

inainte de a prepara ciorba de miel pentru Paşte, e bine să opăriţi carnea, fie că e vorba de cap, de piept sau de gât. Se pune carnea în apă fierbinte şi se lasă până dă într-un clocot, apoi se pune la fiert într-o altă oală, în apă rece. În acest fel, carnea de miel va face un fel de coajă, care nu-i va mai permite să se întărească în timpul preparării.


COMENTARII (21)

marcela1979 1

14.04.2011, 12:01

buna ciorbita am sa o fac de pasti

MotanLaOale 1

15.04.2011, 16:58

buna buna

AnyCostescu 1

07.02.2013, 12:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: