Ciuperci cu mamaliguta la cuptor

de Bucataria_lui_Tavi in Mancaruri de post, 3 Iun 2010 | 3404 vizualizari

 

Bucataria romaneasca este extrem de diversa si foarte bogata in gusturi, culori si arome. Mai mult, chiar si atunci cand se folosesc putine ingrediente, rezultatul poate fi de-a dreptul delicios. Prin urmare, astazi va propun o reteta de post gustoasa si usor de preparat: ciuperci cu mamaliguta la cuptor. Ingredientele sunt calculate pentru 4 portii.

 

INGREDIENTE

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500 g ciuperci;
  • 2 cepe;
  • 4 graunte de usturoi;
  • 100 ml ulei vegetal;
  • 1 legatura de marar;
  • sare si piper dupa gust;
  • patrunjel verde, tocat pentru ornat;
  • malai pentru mamaliguta (1 cana cu malai si 1 litru de apa).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci cu mamaliguta la cuptor:

Preparare ciuperci cu mamaliguta la cuptor: Taiati ciupercile felii subtiri. Tocati ceapa marunt si zdrobiti usturoiul. Tocati mararul si aveti toate ingredientele pregatite pentru preparare.

Puneti uleiul intr-o tigaie si adaugati ceapa sa se rumeneasca, la foc mediu, pana devine translucida. Adaugati ciupercile in tigaie, condimentati cu un praf de sare si de piper, amestecati pentru a se incorpora uniform ingredientele, dupa care adaugati si usturoiul zdrobit. Amestecati si lasati la foc mediu pana incepe sa fiarba.
Lasati sa fiarba pana se evapora apa lasata de ciuperci (15-20 de minute). Dupa ce s-a evaporat apa lasata de ciuperci mai rumeniti 1 minut, adaugati mararul, amestecati si stingeti focul.
Puneti ciupercile intr-o strecuratoare, la scurs, si puteti pregati mamaliguta.

Adaugati malaiul in apa rece, puneti o lingurita de sare si amestecati pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba, amestecati permanent pana se ingroasa compozitia si devine de consistenta unei creme groase (o mamaliguta mai moale, care sa curga).

Stingeti focul si turnati, intr-un vas rezistent la foc, un strat de mamaliga, dupa care adaugati ciuperci, aranjandu-le uniform peste mamaliga.
Turnati inca un strat de mamaliga si, din nou, un strat de ciuperci. In final, terminati cu un strat de mamaliga (va recomand sa alegeti un vas mai inalt si sa lasati 2 cm pana la marginea de sus a vasului, fiindca altfel patiti cum am patit eu, de mi-a curs mamaliga in cuptor).

Dupa ce ati terminat de adaugat ultimul strat de mamaliga, introduceti vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasati-l in cuptor 30 de minute. Dupa ce s-au scurs cele 30 de minute scoateti vasul din cuptor si lasati mamaliga sa se racoreasca.

Puneti in farfurii, presarati patrunjel deasupra si se poate servi ca atare, cu smantana sau cu muraturi. Daca doriti o puteti servi si rece, caz in care o veti putea portiona mai usor. Dar asta in functie de cum preferati. Eu am consumat-o calda.

PREPARARE IN IMAGINI

 

COMENTARII (33)

nadina73 1

03.06.2010, 16:26

eu caut ardei sa fac cu ciuperci dupa reteta ta dar uite ca nu gasesc numai giganti

Bucataria_lui_Tavi 1

03.06.2010, 16:34

@nadina - ce e cu gigantii???? gasesti doar giganti sau nu gasesti giganti ? eu am luat de-aia olandezi, trasi la centimetru, unu si unu.

babi5 1

26.08.2013, 21:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D