Clatite cu caise

de Sim0na in Dulciuri, 19 Iul 2012 | 839 vizualizari

 

Am tigaie, deci am pus-o la treaba!!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 500 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • cca 400 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 8 caise
  • 3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu caise:

Ouale le-am batut cu un tel, am adaugat alternand faina si laptele, amestecand continuu. Am adaugat si zaharul vanilat, apoi am pus apa minerala pana ce aluatul a ajuns la consistenta dorita.

Tigaia am curatat-o inainte de a o folosi, apoi am uns-o cu ulei. Am adaugat aluatul cu un polonic, rotind pentru ca aluatul sa ajunga pe toata suprafata. Am lasat cca 2 minute, apoi cu o spatula (sau prin aruncare, ptr cei indemanati!) am intors clatita si am mai lasat-o cca 1 minut.

Cat clatitele se perpeleau la foc, pe rand, am pus la caramelizat 3 linguri de zahar, apoi am adaugat cele 8 caise taiate in felii. Am lasat pe foc cca 10 minute, sau pana ce compozitia a scazut.

Pe fiecare clatita am pus din gemul format (din pacate nu mi-a ajuns decat ptr 6 clatite, restul le-am umplut cu gem de visine.. cumparat :D), apoi am impaturit, am pudrat cu zahar pudra si am papat pe nerasuflate.

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite cu caise-0
Clatite cu caise-1
Clatite cu caise-2
Clatite cu caise-3
Clatite cu caise-4
Clatite cu caise-5
Clatite cu caise-6
Clatite cu caise-7
Clatite cu caise-8

COMENTARII (22)

Sim0na 1

20.07.2012, 23:58

mirela0911, multumesc!

Alexandra Elena 1

24.07.2012, 13:14

Bune bune, vreau si eu

Sim0na 1

24.07.2012, 15:26

alexa_elena, o portie este a ta!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04