Clatite pentru micul dejun cu ciuperci, branza si sunca presata

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 4 Dec 2015 | 659 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura cu varf de faina integrala cu agent de crestere
  • 1 ou bio mare
  • 2 linguri cu varf de branza cottage
  • 1 felie sunca presata bio
  • 1 rosie
  • 2 ciuperci
  • 15 grame parmezan
  • 2 linguri iaurt bio degresat
  • sos picant
  • 2 maini de rucola
  • 1/2 lamaie
  • 2 capsuni proaspete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite pentru micul dejun cu ciuperci, branza si sunca presata:

Se amesteca faina cu oul si branza. Se toaca sunca marunt si se adauga peste mixul de faina impreuna cu rosia  si ciupercile taiate cuburi.

Se incalzeste o tigaie non-aderenta la foc mediu. Se aseaza cate o lingura din compozitie in tigaia fierbinte, impartind aluatul astfel incat sa rezulte 6 clatite.

Se lasa sa prinda culoare cateva minute, se intorc si se preseaza usor cu o paleta. Se mai lasa 1 minut si se scot pe farfurie.

Se ia tigaia de pe foc, se acopera baza cu parmezan si se aseaza clatitele inapoi in tigaie, intr-un singur strat. Parmezanul se va topi datorita caldurii reziduale si va forma o dantela care va acoperi baza clatitelor. 

Se scot clatitele cu grija si se aseaza pe o farfurie.

Se amesteca iaurtul cu sosul picant. 

Se stropeste rucola cu sucul de lamaie.

Se impart clatitele intre 2 farfurii si se servesc cu iaurt picant si salata de rucola cu capsunile feliate.

 

COMENTARII (9)

Satisfyyourcravings 1

05.12.2015, 16:05

Satisfyyourcravings 1

05.12.2015, 16:06

Ela, uite, de exemplu in reteta asta am folosit Harissa ca sos picant. Variantele sunt infinite.

miki_a 1

06.12.2015, 00:52

Multumesc de precizare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D