Codite de porumbel

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 22 Mai 2012 | 1979 vizualizari

 

Ceva numai bun de luat la un picnic in familie ;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 800 g faina alba (plus extra pentru framantat, cam 2 pumni)
  • 150 g faina neagra
  • 50 g germeni de grau
  • 1 1/2 lgt zahar
  • 7g si 1 lgt drojdie uscata
  • 700 ml lapte caldut
  • 1 lgt sare
  • 2 lg cu varf smantana
  • 3 lg ulei
  • Umplutura:
  • 400 g carne tocata de pui
  • 200 g rosii cuburi
  • 1 lg ulei
  • 2 cepe verzi
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lgt mix legume
  • 1/2 mar verde
  • 50 g ardei gras rosu
  • sare & piper
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Codite de porumbel:

Aluat:

1. Amestecam fainurile cu drojdia.

2. Adaugam laptele si celelelate ingrediente si framantam energic cam 10 min.   

3. Lasam la dospit 1 h!                

Umplutura:

1. Spalam ceapa, taiem numai pana unde incep frunzele.

2. Calim ceapa intr-o lingura de ulei.

3. Adagam carnea tocata si o rumenim cateva minute.

4. Adaugam vinul, apa si mirodeniile si lasam la fiert pana se patrunde bine (~20 min).

5. Aproape de final adaugam rosiile cuburi si mai lasam pe foc pana scade tot lichidul.

6. Dupa ce s-a racit complet amestecam carnea cu legumele uscate, sare, piper, ardei gras si mar.

Asamblare:

1. Intindem aluatul si il taiem in patrate  de 10x10 cm.

2. In mijlocul fiecarui patrat puneti 1 lingura de umplutura.

3. Indoiti fiecare patrat intr-un triunghi si apasati bine marginile.

4. Alipiti capetele de jos ale triunghiului, iar capatul de sus taiati-l sub forma unui evantai.

5. Puneti "coditele" in tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor (incalzit in prealabil) la 190°C pana devin rumene (25-30 min).

 

 

TIPS-URI

1

Daca aveti rabdare puteti intinde aluatul mai bine si il puteti taia in bucati mai mici ;)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Codite de porumbel 163702
retete culinare - Codite de porumbel 163703
retete culinare - Codite de porumbel 163704
retete culinare - Codite de porumbel 163713

COMENTARII (23)

Ina 1

30.05.2012, 18:23

ingenios!

_Alina_ 1

30.05.2012, 18:35

Multumec Ina!

Panacris 1

07.01.2014, 15:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: