Colac cu branza

de ionix in Prajituri, 8 Apr 2010 | 2257 vizualizari

 

pt ca mi-a ramas alut de la cozonac am facut si un colacel cu branzica :p

 

INGREDIENTE

  • aluat de cozonac
pentru umplutura:
  • 250 g branza dulce
  • doua oua
  • o lingurita cu gris
  • 4 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu smantana
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 75 g stafide
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac cu branza:

aluatul se gaseste aici: http://www.bucataras.ro/retete/5906/cozonac-traditional-pufos.html

Prepararea umpluturii:

Branza dulce se lasa la scurs, asta daca nu e foarte uscata, si apoi se freaca cu smantana. Apoi se amesteca bine adaugand grisul.

Ouale se bat bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat iar apoi se amesteca cu branza.

Peste branza se pun stafidele si coaja de lamaie.

Pe foaia de aluatul se intinde umplutura si rulam.

Se aseaza in tava si apoi lasam la dospit din nou 15-20 de min.

Ungem cu ou si apoi dam la cuptorul bine incins.

Se lasa la cuptor la foc mediu pana se rumeneste, in partea de mijloc a cuptorului.

facem testul cu scobitoarea si apoi scoatem pe un fund de lemn.

Pudram cu zahar inainte de a servi.

 Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Colac cu branza 25458
retete culinare - Colac cu branza 25459
retete culinare - Colac cu branza 25460
retete culinare - Colac cu branza 25461
retete culinare - Colac cu branza 25462
retete culinare - Colac cu branza 25463

COMENTARII (8)

Rocsi 1

08.04.2010, 19:05

ai si tava acu ai cu ce sa faci frumuseti..

rivka 1

08.04.2010, 19:40

dreptate are rocsi, esti o gospodina desavarsita!
foarte fain gatesti ionix si vad ca toate-ti ies ca la carte
si mie-mi place tot ce e cu branza

ionix 1

08.04.2010, 19:42

bey, o sa mi-o iau in cap... nah, stric si multe mersi oricum... sunteti niste dragute

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S