Cornulete bicolore

de Criss in Prajituri, 15 Sep 2014 | 12221 vizualizari

 

Cornuletele acestea s-au aflat mult timp pe lista de asteptare si ieri au trecut in capul listei. :) Pot spune doar ca imi pare rau ca nu le-am facut mai demult. Pufoase, aromate, insiropate si tavalite prin fulgi de cocos, s-au topit din farfurie. (Mai ales cele umplute cu ciocolata. :D)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 800 g faina
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 3 lingurite cacao
  • ciocolata
  • gem mai tare/marmelada/rahat
  • 50 g drojdie proaspata (1 cub drojdie budafok)
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 150 ml apa
  • esenta de rom (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete bicolore:

Intr-un bol se pune drojdia si o lingura de zahar, se amesteca pana se lichefiaza, apoi se adauga laptele caldut. Se lasa cateva minute, pana cand incepe sa se umfle.  Intr-un vas mai incapator de pune faina, zaharul, vanilia, ouale batute si se amesteca. Se adauga laptele cu drojdia, apoi untul topit. Se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de peretii vasului, apoi se imparte in doua bucati egale. In o parte de aluat se pun 3 lingurite cacao, se framanta bine pana se inglobeaza toata pudra de cacao. In cealalta parte se adauga coaja rasa de la o lamaie si la fel, se framanta. Se acopera cu cate un prosop si se lasa la dospit 40 minute.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se imparte fiecare bucata in cate 4 bile egale.  Se intinde bila maro sub forma de cerc, la fel se procedeaza si cu cea alba, apoi cea alba se pune peste foaia maro si se imparte in triunghiuri. Se pune ciocolata, gem, marmelada sau orice va place apoi se ruleaza cornuletele si se coc in tava tapetata cu hartie de copt  pana cand incep sa devina aurii. (Eu le-am umplut cu gem de corcoduse, pentru ca acesta mi-a iesit mai tare, cu finetti si cu patratele de ciocolata amaruie. Cele cu ciocolata amaruie au fost delicioase, cele cu finetti nu mi-au placut.) Nu trebuie lasate prea mult, pentru ca ele trebuie sa ramana pufoase. Cand sunt gata, se scot, se trec prin sirop apoi prin fulgi de cocos. Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul pana cand zaharul se topeste, se adauga esenta de rom (optional) si se lasa sa se raceasca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete bicolore 341812
retete culinare - Cornulete bicolore 341813
retete culinare - Cornulete bicolore 341814
retete culinare - Cornulete bicolore 341815
retete culinare - Cornulete bicolore 341816
retete culinare - Cornulete bicolore 341817

COMENTARII (12)

Rocsi 1

15.09.2014, 20:18

Cat de bune sunt. Imi amintesc de ele din copilarie, cand le pregatea o matusa de-a mea!

diaconta 1

16.09.2014, 22:34

Nu am facut demult

Criss 1

17.09.2014, 05:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18