Cornuri pufoase simple

de MIUTA in Dulciuri, 28 Mai 2012 | 22874 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • un cub drojdie(25 g)
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g unt
  • un ou
  • putina sare(dupa gust)
  • 2 linguri ulei
  • 100 g unt topit pentru uns aluatul
  • mac
  • un ou pentru uns cornurile
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase simple:

Faina se cerne in vasul in care vom framanta.

Se topeste untul in lapte,se adauga 2 linguri de zahar si se lasa putin la racit atat cat sa fie caldut.

In laptele caldut se dizolva drojdia si se pune in mijlocul fainii cernute.

Se amesteca cu putina faina si se lasa maiaua la crescut 20 minute.

Cand maiaua a crescut se adauga un ou,zaharul vanilat,putina sare si se framanta foarte bine.

La sfarsit se adauga 2 linguri de ulei si se framanta bine pana se incorporeaza in aluat.

Se lasa la dospit cca 40-50 minute.

Se imparte aluatul in 12 parti egale.

Se intinde foaia cornului(subtire),se unge cu unt topit si se ruleaza sub forma de corn.

Se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se lasa inca 20 minute la dospit.

Inainte sa fie intruduse in cuptor se ung cu ou si se presara deasupra seminte de mac.

Se lasa la cuptor la foc potrivit spre mare cca 15-20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase simple" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri Bratislava