Cotlet de miel servit cu piure de fasole si legume sotate

de nico15 in Oaie, 19 Oct 2011 | 1397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-4 bucati de cotlet
  • 200 g pe fasole
  • 12 baby morcovi
  • 4 baby pastarnac
  • 100 g de spanac
  • 4 fire de chives(ceapa verde)
  • patrunjel
  • ulei,
  • sare,
  • piper,
  • unt
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • mustar  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de miel servit cu piure de fasole si legume sotate:

Punem fasolea la inmuiat cu o seara inainte, a doua zi aruncam apa si punem fasolea cu alta apa la fiert. Taiem un morcov, o ceapa si un pastarnac in cubulete mijlocii si le punem impreuna cu fasolea la fiert, saram si punem un pic de ulei si lasam sa fierba.

Cotletele le aranjam putin, indepartam bucatile inestetice si grasimile, lasand osul alb si curat. Cotletele le vom trage la tigaie in putin unt 2-3 minute pe fiecare parte.

Intr-o cratita punem doua linguri de ulei de masline, adaugam un morcov taiat felii mai subtiri facand un fel de pat de care vom aseza cotletele 15-20 de minute, daca sunt mai mici, cotletele se fac mai repede. Separat intr-o craticioara punem baby morcovi si baby pastarnacul dupa ce i-am spalat si curat de coaja si ii lasam sa fiarba pana  sunt patrunsi dar sa nu fie sfaramiciosi. Dupa ce ii scurgem de apa, ii vom sota in tigaie in unt 1-2 minute

Verificam fasolea si daca este fiarta oprim focul. Vom proceda in felul urmator aruncam legumele care au fiert langa fasole, oprind doar fasolea, pe aceasta o vom blenda, nu punem tot lichidul ci vom pune boabele de fasole si adaugam cate putin lichid, pana vom avea consistenta ideala ca in imaginile alaturate, sa curga putin.

Facem un dresing din spanacul pe care deja l-am fiert, il scurgem si tocam, tocam frunzele de chives(ceapa verde), adaugam sare, piper, zeama de la o jumatate de lamaie si o lingura si jumatate de ulei de masline, gustam si daca este suficient de bun ne oprim daca consideram ca mai trebuie sa asezonam cu ceva, inventati dupa bunul dumneavoastra plac.

Dupa ce scoatem cotletele le vom unge pe marginile bucatii de carne cu mustar si le vom trece apoi prin verdeata proaspata(ceapa verde, spanac tocat si patrunjel) formand o frumoasa si proaspata crusta de verdeata.

Vor servi preparatul ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna

 

RETETA IN IMAGINI

Cotlet de miel servit cu piure de fasole si legume sotate-0
Cotlet de miel servit cu piure de fasole si legume sotate-1
Cotlet de miel servit cu piure de fasole si legume sotate-2
Cotlet de miel servit cu piure de fasole si legume sotate-3
Cotlet de miel servit cu piure de fasole si legume sotate-4
Cotlet de miel servit cu piure de fasole si legume sotate-5

COMENTARII (4)

MIUTA 1

19.10.2011, 23:17

Foarte bun

LUK 1

20.10.2011, 16:27

excelent

Lau 1

20.10.2011, 20:52

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04