Cotlet de porc cu susan servit cu piure de cartofi

de nico15 in Porc, 10 Mar 2012 | 1105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de cotlet
  • 6 felii de bacon
  • 5 catei de usturoi
  • susan
  • unt, ulei,
  • sare, piper
  • 4 cartofi
  • 2 rosii
  • 2 ardei
  • 2 morcovi
  • cimbru
  • 1 ceapa
  • lapte    
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu susan servit cu piure de cartofi:

Cotletul se aranjeaza, se scoate carnea de pe os si se va imbraca osul in staniol sa nu se arda, dupa care bucatile de carne se ung cu ulei se sareaza si pipereaza si se fac mici incizii in carne unde se vor introduce fasii de usturoi. Acestea se pun intr-o tigaie in care am topit unt si am completat cu ulei si se vor pune la prajit cateva minute pe fiecare parte cat sa-si schimbe culoarea, dupa care le vom scoate si le lasam un pic sa se raceasca. 

Concomitent punem ardeii la prajit in tigaie, taiem rosiile cubulete (dupa ce le-am scufundat cateva secunde in apa oparita si le-am scos pielea si semintele), ceapa se taie si ea fin si restul de usturoi in vom pisa, acestea vor fi baza noastra pentru sos.

Punem si cartofii la fiert in apa rece cu sare(deoarece dupa cum stim radacinoasele se fierb in apa rece spre calda), dupa ce in prealabil i-am curatat si taiat in cubulete potrivite.
Tragem cotletul cateva secunde la tigaie pe toate partile dupa care, il
imbracam in fasii de bacon foarte fin taiate, punem bucatile 20 de secunde in tigaie pe prima parte si cand le intoarcem presaram susan, cat sa faca priza si sa stea susanul lipit. Dupa care le scoatem si lasam in asteptare.

Daca cartofii au fiert se scot si se va face un piureu dupa cum urmeaza: se paseaza cu grija cartofii, se adauga laptele caldut, putin cate putin dupa ce s-a inglobat se adauga si untul si se continua amestecarea pana devine moale, pufos si tocmai bun de mancat.

Luam ardeii si ii curatam, ii rupem in fasii potrivite dupa care ii vom toca  si se vor amesteca cu rosiile. In acest timp punem la sotat ceapa care a fost tocata fin, adaugam usturoiul zdrobit bine, lasam pana devina ceapa translucida, adaugam ardeiul si cubuletele de rosii, saram, piperam si potrivim cu cimbru.

Lasam sa fiarba bine, mai adaugam si doua linguri de pasta de tomate, diluata in ¼ de ceasca de apa. Dupa ce a fiert bine luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca si vom da sosul rezultat la blender.

Luam cotletul de porc si il vom aseza intr-o tigaie, unsa in prealabil cu ulei de masline vom aseza rondele de morcovi si cartofi, saram, piperam, punem cotletul deasupra, adaugam putina apa si dam la cuptor aproximativ 35-40 de minute si incercam, inante sa le scoatem de la cuptor, daca vi se pare ca nu sunt facute puteti lasa suplimentar. Se serveste ca in imaginile alaturate.  

Pofta Buna

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cotlet de porc cu  susan servit cu piure de cartofi 150914
retete culinare - Cotlet de porc cu  susan servit cu piure de cartofi 150915
retete culinare - Cotlet de porc cu  susan servit cu piure de cartofi 150916
retete culinare - Cotlet de porc cu  susan servit cu piure de cartofi 150917
retete culinare - Cotlet de porc cu  susan servit cu piure de cartofi 150918
retete culinare - Cotlet de porc cu  susan servit cu piure de cartofi 150919
retete culinare - Cotlet de porc cu  susan servit cu piure de cartofi 150920
retete culinare - Cotlet de porc cu  susan servit cu piure de cartofi 150921
retete culinare - Cotlet de porc cu  susan servit cu piure de cartofi 150922
retete culinare - Cotlet de porc cu  susan servit cu piure de cartofi 150923
retete culinare - Cotlet de porc cu  susan servit cu piure de cartofi 150924
retete culinare - Cotlet de porc cu  susan servit cu piure de cartofi 150925
retete culinare - Cotlet de porc cu  susan servit cu piure de cartofi 150926
retete culinare - Cotlet de porc cu  susan servit cu piure de cartofi 150927

COMENTARII (8)

Aurelia 07_07 1

11.03.2012, 19:28

MIUTA 1

11.03.2012, 20:28

Wauuuuu,ce bunatate

iri_iri 1

12.03.2012, 05:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: