Cozonac cu fructe uscate si rahat

de Criss in Dulciuri, 26 Apr 2013 | 4983 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • -450 g faina 000
  • -1 plic drojdie uscata
  • -1 praf de sare
  • -100 g zahar
  • -2 galbenusuri de ou + 1 ou intreg
  • -50 g unt moale
  • -3 linguri ulei
  • -150 ml lapte
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie + -merisoare -stafide -rahat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu fructe uscate si rahat:

Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit o ora. (Eu am folosit de aceasta data drojdie uscaka Pakmaya dar n-am fost multumita, pentru ca nu mi s-a parut la fel de buna ca si dr. Oetker si nici aluatul m-a crescut suficient.)

Impartim aluatul in doua parti egale, intindem fiecare parte intr-o foaie dreptunghiulara, presaram fructele uscate si rahatul, rulam si impletim cele doua suluri.  Se mai lasa cozonacul la dospit cel putin 30 minute, dupa care se unge cu galbenus de ou, se presara zahar deasupra si se coace 50 minute.

Dupa cca 35 minute se acopera cu folie de aluminiu sau cu hartie de copt pentru a nu se arde la suprafata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fructe uscate si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare umplut cu finetti