Cozonac melc cu rahat

de T I M E A in Dulciuri, 1 Feb 2013 | 1029 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 70 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa sare
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • 200-250 gr rahat
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou amestecat cu 2 lingurite lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac melc cu rahat:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem drojdia maruntita intr-o cana cu lapte caldut si o lingurita de zahar si lasam sa dospeasca 10 min.

Amestecam zaharul cu restul de lapte, le fel sa fie caldut.  

Faina se amesteca cu sarea si cojile de citrice apoi adaugam drojdia dospita si framantam cu mana.

Adaugam laptele amestecat cu zahar apoi ouale batute si la final uleiul. Framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini.  

Acoperim si punem la cald la dospit aprox 1 ora.

Intindem apoi aluatul pe masa de lucru  (se intinde foarte usor si cu mana cu putin ulei) si punem bucatelele de rahat taiat si rulam. 

Ungem o tava rotunda cu ulei si punem aluatul rulat si mai lasam aprox 30 min la dospit.   

Ungem apoi cu galbenus de ou si punem la cuptor la 170 grade pt aprox 45 min.

Scoatem din cuptor si lasam la racit inainte de a servi langa o cafea aromata! 

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac melc cu rahat-0
Cozonac melc cu rahat-1
Cozonac melc cu rahat-2
Cozonac melc cu rahat-3
Cozonac melc cu rahat-4

COMENTARII (40)

T I M E A 1

01.02.2013, 22:04

De ce Buni

diana_k 1

02.02.2013, 20:29

ce frumos arata...

T I M E A 1

02.02.2013, 20:42

multumesc Diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41