Creme Caramel

de dentistutza in Dulciuri, 30 Aug 2010 | 37095 vizualizari

 

O crema de zahar ars cu o textura matasoasa care se prelinge pe gat...mmm...un deliciu care te face sa uiti de colesterol sau de silueta.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte 3.5%
  • 8 oua
  • 200 gr. zahar pt sos
  • 75 ml. apa
  • 180 gr.zahar pt. crema
  • 1 lingurita de faina
  • baton de vanilie
  •  1/4 lingurita cardamom ( Hel)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme Caramel:

Intr-o craticioara punem apa si apoi turnam zaharul pt. sos in centru ca sa nu atinga peretii vasului. La  foc moderat se lasa sa se caramelizeze fara a amesteca. Este bine sa supraveghem aceasta etapa ca zaharul sa nu se arda peste masura caci poate deveni amar. Trebuie sa capete o culoare caramizie intensa. Se ia de pe foc si se toarna intr-o forma si lucrand rapid rasucim forma pt. a tapeta putin si peretii cu caramel.

Ouale se amesteca bine cu zaharul si lingurita de faina. Laptele se pune la fiert cu batonul de vanilie despicat si curatat de seminte si cardamomul. Cand ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc si se toarna peste ouale cu zahar amestecand cu un tel. Se toarna peste caramelul di forma cu ajutorul unei site fine.

Forma se pune pe o tava din metal cu apa fierbinte si se da la cuptor la foc potrivit cam 40 de minute in functie de cuptor.

E gata atunci cand marginile sunt bine inchegate si mai exista doar o zona centrala care este moale.

Se lasa la racit complet si doar cand este rece se scoate pe un platou adanc,prin rasturnare.

Se serveste rece, cu sos si cui ii place cu frisca pe deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

Creme Caramel-0
Creme Caramel-1
Creme Caramel-2
Creme Caramel-3
Creme Caramel-4

COMENTARII (19)

dentistutza 1

01.09.2010, 08:17

mersi

vanilla 1

28.09.2010, 12:51

SUPER ARATA!!! MA INSCRIU SI EU LA DEGUSTARE!

ryta 1

28.04.2014, 20:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41