Cremsnit cu aluat de foietaj

de violeta30 in Dulciuri, 30 Mar 2015 | 1125 vizualizari

 

O prajitura pentru zilele toride, racoritoare si foarte fina ;)
Din pacate m-am trezit tarziu pentru a fotografia si prima parte a procesului de preparare. Va las sa va delectati cu rezultatul final :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj congelat
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr frisca lichida
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu aluat de foietaj:

Aluatul il lasam sa se decongeleze bine, apoi il impartim in doua foi pe care le vom coace in tava (de preferat aceeasi tava in care vom monta si cremsnitul). Se lasa la copt pana se rumeneste frumos. Aici depinde de cuptorul fiecaruia (eu am tinut in jur de 15 minute fiecare foaie).

Pregatim crema. Intr-o cratita amestecam galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam faina si laptele treptat, omogenizand bine. Incorporam zaharul vanilat si punem la foc mic pana se ingroasa bine, amestecand mereu pentru a nu se prinde de fundul vasului. 

Lasam la racit, dar nu trebuie sa fie rece, ci calduta, apoi intindem crema peste prima foaie, dupa care adaugam frisca batuta si punem cea de a doua foaie, presand putin cu grija sa nu imprastiem crema. Lasam la frigider pana a doua zi sau cateva ore, daca rezistati :))

Inainte de servire pudram cu zahar.

Simplu si gustos.

Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

Cremsnit cu aluat de foietaj-0
Cremsnit cu aluat de foietaj-1
Cremsnit cu aluat de foietaj-2

COMENTARII (8)

Geanina87

Geanina87 1

31.03.2015, 11:30

mirela0911

mirela0911 1

31.03.2015, 13:04

Tare bun!

adry88

adry88 1

31.03.2015, 17:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!