Cum păstrăm măslinele

de ANCA in Aperitive / Garnituri, 7 Apr 2009 | 5900 vizualizari

 

O reteta care nu da gres....O reteta preluata de la prietenul nostru grec, unde ne-am petrecut ultimele concedii.

 

INGREDIENTE

Noi cumparam in general masline rosii, mici, care au fost in saramura, neconservate, la vrac, cu termen de garantie 3 zile.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum păstrăm măslinele:

Preparam un amestec din ulei de masline (noi folosim extravirgin), cativa catei de usturoi maruntiti, boabe de piper purpuriu (rosu, alb, verde si negru), putin ardei iute tocat marunt, sau pasta de chilli, 2-3 boabe de coriandru, o foaie de dafin, rozmarin si cimbru, pe care il punem peste masline, intr-un borcan. In cateva zile, puteti simti gustul deosebit al maslinelor.


Pe masura ce se consuma din masline/ulei, sa completeaza in borcan ‘partile lipsa’ :)


Acest ulei aromat il folosim si la salate, este delicios.

 

COMENTARII (10)

Roda 1

12.05.2009, 23:51

Este o modalitate grozava de a pastra maslinele.Anul trecut am fost in Grecia si am observat ca nu era preparat care sa nu fie insotit de masline.Sunt foarte sanatoase. Si noi le consumam zilnic, la fel si uleiul de masline, cu care preparam salatele.

Bucataras 1

13.05.2009, 00:38

Eu am gasit in Piata Matache niste masline mici si urite, dar foarte gustoase. Vinzatorul povestea ca mult timp s-a chinuit sa convinga cumparatorii ca-s cele mai bune, dar lumea se ferea de ele cind le vedea micute si scofilcite. Acum toata lumea numai d-astea cumpara. la vreo 21 ron kg. altfel, misto de tot tipsul Ancai

ANCA 1

14.05.2009, 13:43

Bucataras, asa e, este o arta sa alegi maslinele.. si noi suntem mari amatori, avem borcanul plin in permanenta! abia astept sa plecam in Grecia, sa-mi fac iar plinul de ulei de masline..poate culeg iar masline si le prepar eu acasa, si daca sunteti cuminti, va spun si cum

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cannelloni cu carne de vitel
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!