Cupcakes cu ciocolata

de Brindusa in Prajituri, 18 Ian 2010 | 6322 vizualizari

 

Ma tot intrebam de ce americanii (care se stie ce "buni" bucatari sunt) iubesc atata aceste cupcakes. Si am gasit explicatia : se fac nemaipomenit de usor si de repede. Intr-o ora ai facut prajiturele sa-ti ajunga o saptamana. Si sunt si gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 175 g unt (moale daca se poate)
  • 175 g zahar tos (eu am pus 125 g brun + 50 g alb)
  • 115 g faina + 60 g cacao
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa si zeama de la o portocala
  • 50 g ciocolata taiata fulgi
  • cate ceva pentru pus deasupra (ciocolata, fulgi de migdale, bombonele si ce mai ai prin casa)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu ciocolata:

Mai intai pune hartii de briose in forme. Ies cam 24 de prajituri. Si incalzeste cuptorul la 185 grade (mediu).

Amesteca cu mixerul untul si zaharul pana se omogenizeaza bine (pana rezulta o pasta pufoasa). Adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Pune coaja +sucul de portocala,amesteca putin. Pune faina + cacao+ praf de copt (pe care le dai inainte prin sita sa nu fie cocoloase). Bate cu mixerul pana s-au incorporat bine. Adauga ciocolata si amesteca incet.

Umple formele cam 2/3, pentru ca ele cresc. Coace 15 minute (de fapt e in functie de cuptor) si verifica daca sunt gata cu scobitoarea.

Orneaza dupa preferinta. Eu am topit ciocolata si am uns fiecare prajitura, dupa care am pus deasupra diferite bombonele si fulgi de migdale.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cupcakes cu ciocolata 14092
retete culinare - Cupcakes cu ciocolata 14093
retete culinare - Cupcakes cu ciocolata 14094
retete culinare - Cupcakes cu ciocolata 14095

COMENTARII (9)

Brindusa 1

11.02.2010, 16:06

ionela, n-am vazut hartii pentru forma mare, dar vde ce nu incerci cu hartie de copt?Ti se prind si daca ungi forma bine cu unt?

elena1988 1

10.02.2011, 16:14

deyutzky 1

05.04.2011, 23:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55