Desert cheesecake cu piersici

de Oana in Torturi, 7 Aug 2017 | 2901 vizualizari

 

De sezon, racoritor si mega bun!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 gr piscoturi
  • 80 gr unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura cacao

Umplutura:

  • 250 gr branza de vaci
  • 200 gr crema philadelphia
  • 100 gr mascarpone
  • 100 gr crema de cocos
  • 100 gr zahar pudra
  • 3 oua
  • 2 piersici coapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 lingurite vanilie

Decor:

  • 2 piersici
  • 2 linguri zahar
  • 10 gr unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu piersici:

Blat: Marunteste piscoturile la blender, apoi amesteca-le cu scortisoara si cacaua.
Adauga apoi untul topit si amesteca bine
Pune amestecul intr-o tava de tort cu pereti detasabili de 22 cm si preseaza bine


Umplutura: Amesteca intr-un bol branza de vaci, crema philadelphia, mascarpone si crema de cocos. Mixeaza-le cu zaharul pudra, coaja de lamaie si vanilia.
Curata piersicile si mixeaza-le apoi la blender impreuna cu zeama de lamaie, pana obtii un piure fin. Adauga piureul in castronul cu branza.
Bate ouale si pune-le in compozitie.
Mixeaza totul bine ca sa obtii o crema fina si uniform amestecata.
Rastoarna umplutura peste blatul de biscoturi din tava si coace cheesecake-ul la 170 de grade pentru 40 de minute, pana compozitia e inchegata bine. Scoate apoi tava din cuptor si lasa-l la racit.


Decor: Taie piersicile, cu tot cu coaja, in felii subtiri. Unge o tigaie mai mare cu unt, presara zaharul si pune feliile de piersici. Pune tigaia pe foc potrivit pana ce zaharul se topeste si incepe sa se caramelizeze usor.
Intoarce feliile si pe partea cealalta si mai lasa-le sa se inmoaie 2-3 minute.
Ia tigaia de pe foc si asaza apoi feliile de piersici peste cheesecake, apoi pune-l la frigider pentru 2-3 ore, sa se raceasca bine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort dobos