Desert prajitura Alba ca zapada

de katty in Prajituri, 2 Iul 2018 | 12779 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi:
    • 12 linguri apa
    • 12 linguri zahar
    • 12 linguri ulei
    • 2 oua intregi
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 1 plic praf de copt
    • 1 lingurita bicarbonat
    • un praf de sare
    • faina cat cuprinde
    crema:
    • 600 ml lapte
    • 150gr faina
    • 200 gr zahar
    • coaja si zeama de la o lamaie
    • 250 gr unt
    • nuca de cocos fulgi pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Alba ca zapada:

Punem intr-o craticioara apa si zaharul. Punem la foc si amestecam pana zaharul se topeste. Dam jos si lasam sa se raceasca. Adaugam uleiul, ouale, coaja rasa de lamaie, sarea si incepem sa punem faina. Dupa ce am pus 300 gr faina, punem praful de copt si bicarbonatul stins cu o lingurita zeama de lamaie. Punem in continuare faina pana obtinem un aluat nelipicios care se intinde usor.

Impartim aluatul ijn 4 parti egale. Intindem fiecare foaie pe hartie de copt, o intepam cu o furculita din loc in loc si o coacem pe fundul unei tavi. Coacem pe rand toate foile pana incep sa se rumeneasca usor.

Pentru crema punem intr-o craticioara laptele si zaharul. Punem faina intr-un castron si adaugam cate 1 lingura lapte rece (din cei 600 ml) pana se omogenizeaza. Amestecam bine sa nu fie cocoloase si turnam peste restul de lapte.

Punem vasul la foc mic si fierbem amestecand continuu pana se ingroase. Dam jos si  adaugam 50 gr unt si amestecam energic pana se incorporeaza. Lasam sa se raceasca, apoi punem zeama si coaja de lamaie.

Mixam restul de unt, apoi adaugam cate putina crema in el pana incorporam toata crema. Montam prajitura alternand foile cu crema. Peste ultimul rand de crema presaram fulgi de cocos. Dam prajitura la rece pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

05.07.2018, 22:28

Este o prajitura atat de delicioasa! Imi place enorm!

Rahela Velicu 1

09.07.2018, 11:51

-Licurici- 1

12.07.2018, 12:35

Minunata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chocolate Crumble cake