Desertul "LAPTE DE PASARE"

de anisoara in Dulciuri, 25 Ian 2010 | 45678 vizualizari

 

http://www.bucataras.ro/retete/3607/tortul-lapte-de-pasare.html
aici am xpus un mod mai usor si rapid de preparaea a acestui desert. Pentru incepatori , va recomand sa incercati , in primul rind aceasta metoda, peurma receta expusa mai jos.
La gust este identic cu gustul ciocolatei " laptele de pasare" , care se produce la noi in Moldova .

 

INGREDIENTE

  • 12 oua proaspete  , vor ramine 6 galbenusuri
  • 2 pahare ( 250 gr paharul) de zahar
  • 1 pahar de lapte  fiert rece
  • 1 lingura de faina
  • 300 gr de unt  moale
  • 50 gr de gelantina ( atentie) naturala .
  • un pachetel de vanilina 
  • cacao sau ciocolata topita 
  • o picatura de sare de lamaie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desertul "LAPTE DE PASARE":

Inainte de incepe prepararea desertului se pune la inmuiat gelatina cu 100 de gr  de apa fiarta racita.

Intr-un vas se separa 12 oua -  albusurile de  galbenusuri. Bolurile cu cite 4 albusuri fiecare in parte,   se pun in frigider, pentru ca e necesar  sa fie albusurile foarte reci.

Galbenusurile le impartim - 6 galbenusuri le punem intr-un vas pentru  prepararea cremei, celelalte 6 le folosim pentru alte bucate.

Se pregatesc 2 vase pentru bain-mare si vasul mai mare se pune cu apa la fiert. La 6 galbenusuri se  adauga 1 pahar de zahar si se amesteca  foarte bine. Apoi se adauga  lingura de faina si putin cite putin se adauga paharul cu lapte Totul se amesteca bine.

Compozitia obtinuta se pune la bain-mare si  se amesteca intr-una cu o lingura de lemn pina se ingroasa toata crema,  in decurs de 10-15 minute. Cind observam ca se ingroasa crema, se scoate vasul de pe bain-mare si se pune la racit,  ca sa fie calduta crema.

In acest timp se dizolva bine la bain-mare gelatina naturala cu 100 de ml  de apa si o punem sa se raceasca pina va deveni calduta. 

Intr-un vas separat se bate untul moale cu mixerul si treptat se adauga crema calduta pina se omogenizeza tot. Adaugam vanilina. 

Se i-a 1/3 de crema si se amesteca cu 1/3 de gelatina inmuiata foarte atent.

Atentie- ca sa obtinem o consistenta omogena din crema cu gelatina, este  necesar  ca ambele produse sa fie de aceiasi temperatura, caldute.

Se bat bine primele 4 albusuri in spuma  cu  1/3 din paharul de zahar ramas ( in reteta sunt 2 pahare) si treptat ele se adauga in crema de unt cu gelantina,  amestecind numai intr-o parte, ca sa nu se lase albusurile.

Se toarna cu atentie intr-un vas lunguiet si se pune vasul la rece in frigider, ca sa se prinda , timp de 30 min-1 ora.

Cind se atinge primul blat  de crema alba cu degetul si pe deget se lipeste crema,  dar  este aproape intarita, se toarna a doua parte de crema, preparata la fel,  ca primul blat alb  - numai ca se adauga o lingura de cacao  rasa , sau 2 linguri de ciocolata topita cu putin unt la microunda ,  amestecind f.bine, apoi se adauga treptat  alte 4 albusuri batute spuma.

Cind aproape este prins  al 2- lea blat de crema de culoare maronie deschisa, se adauga al treilea  blat din crema, preparat la fel , ca cele doua de mai sus, numai ca se adauga 2 linguri mari rase   de cacao sau 4 linguri de ciocolata topita la microunde, ca sa obtinem un blat de culoare maronie inchisa.

Vasul se lasa peste noapte la frigider,  ca sa se intareasca bine straturile intre ele. A doua zi se rastoarna pe un platou si se imparte in portii. Acest desert se serveste cu ciocolata topita sau cu inghetata.


 

COMENTARII (33)

scortisoara 1

10.03.2013, 18:42

cat de apetisant arata! ador bomboanele Lapte de pasare si sigur voi incerca reteta!

Bya Ralu 1

10.03.2013, 20:11

zuper

babi5 1

06.10.2013, 11:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21