Dovlecei si ardei umpluti

de Alinutza80 in Porc, 4 Noi 2012 | 610 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne jum porc/jum vita
  • 100 g orez
  • 2 cepe potrivite
  • 2 dovlecei maricei
  • 6-7 ardei
  • bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru

Pentru sos:

  • 1 ceapa
  • 1 lingura bulion
  • apa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei si ardei umpluti:

Dovleceii se spala bine, se sterg, apoi se taie in cate 3 bucati fiecare(daca sunt destul de mari).Cu o lingurita se scobesc.  Ardeii se taie capacelele de la cotor si se curata de seminte.

Orezul se spala si se pune intr-o craticioara cu apa si putina sare cat sa il acopere si se pune pe foc. Cand da primul clocot se opreste si se lasa la racit.

Ceapa se toaca si se caleste cu putin ulei, apoi adaugam bulionul, se mai lasa 5 min si apoi se opreste focul.Se adauga orezul, se amesteca bine si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit aceasta compozitie se pune peste carnea tocata si se adauga sare, piper, cimbru(dupa gust) si se amesteca bine.

Se umplu dovleceii si ardeii cu amestecul de carne, apoi se pun putin la calit in ulei incins.

Intre timp facem sosul asa:

Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei, dupa ce se caleste ceapa se adauga bulionul , sare, piper. Se mai lasa putin cu bulionul sa se caleasca, apoi se adauga apa calduta.

Dupa ce s-au calit dovleceii si ardeii se aseaza in cratita, peste care se toarna sosul.

Se da la cuptor pentru aproximativ  45 de minute.

Se serveste cald cu iaurt sau smantana si ardei iute(dupa preferinta)

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dovlecei si ardei umpluti 186319
retete culinare - Dovlecei si ardei umpluti 186320
retete culinare - Dovlecei si ardei umpluti 186321
retete culinare - Dovlecei si ardei umpluti 186322
retete culinare - Dovlecei si ardei umpluti 186323
retete culinare - Dovlecei si ardei umpluti 186324
retete culinare - Dovlecei si ardei umpluti 186325

COMENTARII (23)

Sim0na 1

05.11.2012, 09:45

Buni rau!

Alinutza80 1

05.11.2012, 19:06

Va multumesc mult

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 10:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21