Dulceata de afine cu arome

de dentistutza in Dulceata / Gem, 26 Iul 2010 | 4451 vizualizari

 

Se spune ca afinele, bilutele acestea acrisoare si intens colorate ar fi un adevarat izvor de sanatate. De cateva saptamani imi propun sa fac si eu dulceata dupa o idee pe care doresc sa o incerc. Merg, cumpar cateva kilograme de afine si pana ma apuc de treaba afinele se volatilizeaza!
Nu, nu am descoperit ca afinele sunt vreun gaz nou de adaugat in Tabelul Mendeleev si nici ca au puteri magice. Pur si simplu le devoram ca atare,crude si racoroase.
In sfarsit se pare ca ne-am facut plinul si iata , am reusit sa fac si eu dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. afine curatate
  • 2 kg. zahar
  • 1 pliculet Gelfix
  • 4 pliculete zahar vanilinat Bourbon
  • 2-3 linguri portocala confiata maruntita
  • 3-4 linguri apa flori de portocal
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine cu arome:

Afinele se pun in cratita emailata impreuna cu zaharul ca sa lase suc cateva ore.Se pune cratita pe foc moderat si amestecand se aduce la punctul de fierbere. Cand incepe sa se umfle si sa faca spuma procedam ca la orice alta dulceata.Se potriveste focul si amestecand destul de des se lasa sa fiarba cam 20 minute.

Se ia cratita de pe foc, se toarna Gelfix si se amesteca foarte bine. Se pune iar pe foc moderat si  se lasa sa mai fiarba 3-4 minute. Se stinge focul, se adauga vanilia,portocala confiata si apa de flori,  si se pune imediat in borcane sterilizate. Borcanele se pun cu gura in jos pe un stergar pana la racirea completa.

 

TIPS-URI

1

nu am respectat intocmai indicatiile de plicul Gelfix

2

portocala confiata se gaseste la Mega Image raionul cu arome pt. dulciuri

3

apa de flori de portocal se gaseste in orice magazin cu specific arabesc

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de afine cu arome 43283
retete culinare - Dulceata de afine cu arome 43284
retete culinare - Dulceata de afine cu arome 43285
retete culinare - Dulceata de afine cu arome 43288

COMENTARII (10)

dentistutza 1

26.07.2010, 16:40

va invit cu drag la "o dulceata" si o cafeluta, tratatie ca pe vremea bunicii...
ba merge si un pahar aburit cu apa rece

aziz 1

11.11.2010, 19:44

putem lua si platoul ala marocan la plecare?

dentistutza 1

12.11.2010, 08:18

...daca sunteti cuminti si papati tot..mai vorbim!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S