Dulceata de capsune

de farfuriavesela in Dulceata / Gem, 27 Mai 2014 | 1539 vizualizari

 

Aici puteti urmari cum pregatim dulceata de capsuni!!!
O reteta foarte simpla, prin care se pastreaza fructele intregi, foarte buna pentru iarna!
http://youtu.be/cV5g4kyqqqg

 

INGREDIENTE

pentru 6 borcane de 300 gr

  • 1.5 litri apa
  • 1.5 kg capsuni
  • 2 kg zahar
  • zeama de la 3 lamai
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsune:

Capsunele se spala, se indeparteaza coditele si se stropesc cu zeama lamailor, care are rolul atat de a da un gust bun dulcetei noastre, cat si pentru a intari fructele, acestea sa nu se zdrobeasca la fiert. Se lasa cu zeama de lamaie cel putin o ora.

Zaharul si apa se pun la fiert pana se formeaza un sirop legat. Se spumeaza daca este cazul. Siropul este gata atunci cand este lipicios, iar cand picuram intr-o farfuriuta nu sar stropi, si picaturile iau forma circulara.

Dupa ce fructele au stat cu zeama de lamaie, se adauga peste sirop si se fierb impreuna, amestecandu-se din cand in cand, indepartandu-se spuma, pana cand siropul se va lega din nou. Nu se va fierbe excesiv pentru a nu se zdrobi fructele.

Cand dulceata este gata, se ia de pe foc, se acopera cu un prosop umed si se lasa sa se racoreasca putin.
Dulceata se pune calda in borcane cu capac etans.

Se serveste ca atare sau cu alte preparate, precum clatitele.

 

TIPS-URI

1

fructele se stropesc cu zeama de lamaie pentru a ramane intregi la fierbere

2

borcanele se aseaza cu gura in jos dupa umplere si etansare

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de capsune-0
Dulceata de capsune-1
Dulceata de capsune-2

COMENTARII (14)

laura_n

laura_n 1

28.05.2014, 13:16

oaaau, ce dulce o faci!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

28.05.2014, 15:23

delicioasa

Cris2711

Cris2711 1

29.05.2014, 19:14

Sambata fac si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!